Nog voordat hij officieel is bevestigd als winnaar van de presidentsverkiezingen, heeft Joe Biden topposities beloofd aan hooggeplaatste mensen van de grote online bedrijven, waaronder de voormalige CEO van Google, Eric Schmidt. Conservatieve commentatoren beschuldigen Biden er nu van de IT-giganten te bedanken voor de politieke censuur vóór de verkiezingen.

Fox News-presentator Tucker Carlson sprak in zijn laatste programma over de aantijgingen van verkiezingsfraude ten gunste van Joe Biden bij de presidentsverkiezingen.

Carlson verklaarde dat, hoe het er ook uitziet met het tellen van de stemmen, de verreweg meest serieuze vorm van electorale invloed al vóór de verkiezingen werd uitgeoefend door bepaalde grote spelers.

Tucker Carlson over de verkiezingen – ‘Dit is wat we tot nu weten’

Opinie instituten hebben consequent en op verzoek peilingen geproduceerd die aantonen dat Donald Trump een bijna onbestaande kans had om te winnen, waardoor Trump-aanhangers gedemotiveerd raakten en minder snel gingen stemmen en potentiële donoren werden ontmoedigd.

De grote mediabedrijven hebben de president beschreven als Hitler en Biden als de redder, een aantal valse beschuldigingen verspreid en het afgeschilderd als de ondergang van de aarde als Donald Trump opnieuw zou winnen. Tegelijkertijd hebben sociale-mediagiganten systematisch Trump-aanhangers gecensureerd en de verspreiding van onthullingen gestopt die Joe Biden zouden kunnen schaden. Google heeft op zijn beurt artikelen van Trump-vriendelijke media bijna volledig uit de zoekresultaten verwijderd.

Er wordt nu gemeld dat de Biden-campagne van plan is om Eric Schmidt, voormalig CEO van Google en een van de grootste aandeelhouders van de zoekgigant, te benoemen als leider van een werkgroep voor de IT-industrie in het Witte Huis. Jessica Hertz en Cynthia Hogan, voormalige leidinggevenden bij respectievelijk Facebook en Apple, hebben eerder voor Biden’s campagne gewerkt.

“Dit gaat niet alleen over het belonen van volgers. Het is veel groter dan dat, en het zou alle Amerikanen serieus moeten aangaan. Als we in de toekomst vrije en eerlijke verkiezingen willen houden, moeten we de totale informatie-controle van Silicon Valley stopzetten. Als kiezers geen toegang krijgen tot cruciale informatie over politieke kandidaten voordat ze stemmen, kunnen we geen democratie hebben”, zegt Tucker Carlson.

In zijn monoloog leek Carlson ook het besluit van Fox News om een uitzending in het Witte Huis te schorsen aan te vallen toen de perssecretaris van Trump de Democraten beschuldigde van verkiezingsfraude.

“In een democratie kun je eerlijke vragen van burgers niet zomaar negeren, je kunt niet zomaar uitzendingen onderbreken die je niet leuk vindt …” zei Tucker Carlson.


Versmelt Big Tech met Big Brother ? – Het lijkt er op

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties