Frankrijk: Politieagent in zijn hoofd geschoten

0
69

Een politieagent uit La Seyne-sur-Mer (Var) werd in het hoofd geschoten door een crimineel die aan het einde van zijn dienst probeerde zijn voertuig te stelen.

Dinsdag rond 01.30 uur keert de politieagent terug naar huis in Évenos, zo’n tien kilometer van zijn politiebureau. Terwijl hij zijn voertuig voor zijn huis parkeert, wordt de agent benaderd door een man die hem bedreigt met een wapen en de sleutels van zijn voertuig eist.

Er breekt een gevecht uit tussen de politieman en zijn aanvaller. De agent probeert zijn dienstwapen te trekken om zich te verdedigen. Zijn aanvaller schiet vervolgens twee keer en raakt de politieman met minstens één projectiel in het hoofd.

Zeer zwaargewond blijft de agent bij bewustzijn en weet hij zijn wapen te grijpen. Zelf schiet hij twee keer in de richting van de overvaller, die erin geslaagd is te ontsnappen. “De politieagent is wonderbaarlijk nog in leven, meldt een bron dicht bij het dossier. De kogel veroorzaakte duidelijk geen dodelijke schade, wat totaal onverwacht is bij een schot van dichtbij.”

Vervoerd naar het ziekenhuis van Toulon, verkeert de politieagent in een ernstige toestand, maar zijn leven is niet in gevaar. De gendarmes van de onderzoeksbrigade Valette-du-Var zijn verantwoordelijk voor het onderzoek.


Franse agenten ‘afgeslacht’ met hun eigen dienstwapens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in