Europese Unie: Charles Michel pleit voor de oprichting van een “Europees Instituut voor de opleiding van imams”

0
168

De verklaring komt een week na de aanslag in Wenen, waarbij vier mensen om het leven kwamen.

De voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, zei maandag dat hij voorstander was van de oprichting van een “Europees Instituut voor de opleiding van imams“, nadat hij hulde had gebracht aan de slachtoffers van de islamitische aanslag die vorige week in Wenen werd gepleegd.

Het is heel belangrijk om hier streng in te zijn. Ik denk bijvoorbeeld dat we op Europees niveau debatten zouden moeten voeren over het idee dat enige tijd geleden opkwam om een ​​Europees Instituut voor de opleiding van imams op te richten”, verklaarde hij voor de pers. Het gaat erom “ervoor te zorgen dat deze boodschap van verdraagzaamheid en openheid op Europees niveau kan worden overgebracht (…), om ervoor te zorgen dat het primaat van het burgerlijk recht wordt aanvaard“, vervolgde de ex-Belgische premier.

Hij sprak samen met de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz, aan de vooravond van een minitop per videoconferentie die de twee leiders, de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel, zal samenbrengen. Charles Michel, die naar Wenen was gekomen om te getuigen van ‘Europese vriendschap‘, had zich eerder laten zien op de plaats van de jihadistische aanval, waar de Weners honderden kaarsen plaatsten om hulde te brengen aan de vier mensen die vermoord werden door Kujtim Fejzulai die geen strobreed in de weg was gelegd door de regering van Sebastian Kurz, slechts een week geleden in het hart van de Oostenrijkse hoofdstad.

Wij zijn van mening dat deze terroristische dreiging een fundamentele, serieuze en serieuze bedreiging vormt voor de waarden waarop het Europese project is gebaseerd, en we zijn niet van plan zwakte of laksheid te tonen“, benadrukte de voorzitter van de Europese Raad.

Hij besprak ook met de Oostenrijkse bondskanselier het onderwerp van strijders die zich bij de jihad wilden aansluiten en onder hen degenen die zijn teruggekeerd, zoals de aanvaller in Wenen. “Het is belangrijk om gemeenschappelijke strategieën te hebben om de monitoring van deze mensen te verzekeren, de de-radicaliseringsprocessen zijn niet zo eenvoudig“, onderstreepte Charles Michel.


Aartsbisschop onthult: “Er is een plan om Europa te islamiseren met immigranten”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties