De volgende stap naar de dictatuur: De EU wil totaal toezicht

0
461

“Laat een crisis nooit onbenut,” zou Churchill gezegd hebben. Alle “staatslieden” die momenteel de koers uitzetten voor de snelste weg naar internationale dictatuur, werken volgens dit principe.

Ter gelegenheid van de terroristische aanslag in Wenen, die, zoals we nu weten, uitsluitend plaatsvond vanwege het falen van de autoriteiten en waarschijnlijk ook vanwege het verraden van geheimen, zal de EU besluiten alle communicatieplatforms volledig te controleren. Brave New World.

De Europese Unie wil elke vorm van versleuteling van privé-communicatie in een versnelde procedure volledig uitbannen, zonder essentiële beoordelingen of raadplegingen en natuurlijk zonder te luisteren naar de vermeende soeverein, het volk.

Ongelooflijke aanval op de privacy

Het plan is om alle berichtendiensten zoals WhatsApp, Signal en Co. verplicht te stellen om de autoriteiten in staat te stellen volledige ontcijfering uit te voeren. Deze ongelooflijke aanval op het briefgeheim, de vrijheid van meningsuiting en de privacy wordt verkocht als een “oorlog tegen het terrorisme”, meldt Wochenblick. De hedendaagse regenten willen controle krijgen over absoluut elke vorm van interpersoonlijke communicatie.

De IT-beveiligingsdeskundige Erich Moechel, meer bekend als een linkse, las het interne document van de EU-ministerraad voor het publiek, dat eigenlijk alleen bedoeld was voor intern gebruik. Niemand in de samenleving wil echt volledig toezicht – maar dat weerhoudt de machthebbers in de EU niet van hun sinistere plannen. Begin deze week vindt er een videoconferentie plaats tussen de Franse premier Macron en de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz over het onderwerp “Bestrijding van de islamitische terreur”. De bewakingsplannen zullen waarschijnlijk op dat moment worden besproken.

Toezicht mogelijk zonder gerechtelijk bevel

Een kleine wijziging in de tekst van het EU-document heeft een maximaal explosief vermogen. In plaats van gewone rechtbanken zouden “bevoegde autoriteiten op het gebied van veiligheid en strafrecht” over het algemeen in staat moeten zijn om bevelen uit te vaardigen om de meest persoonlijke communicatie van alle mensen te inspecteren. Dus ook “bevoegde autoriteiten op het gebied van veiligheid” – dit is een veel breder gebied dan de formeel onafhankelijke rechterlijke macht.

Het is niet de bedoeling dat het document wordt besproken; het zal door de EU-organen worden door gewuifd naar aanleiding van het terroristische incident in Wenen. Als dit met eenparigheid van stemmen wordt gedaan, is goedkeuring door het Europees Parlement niet meer nodig. Dit is precies wat er in 1995 is gebeurd met het toezicht op de GSM-telefoonnetwerken. Dit werd besloten in de Commissie visserij en het Parlement werd pas op de hoogte gebracht toen de wet een jaar later van kracht werd.

Iedereen kan en zal worden beïnvloed

Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat een dergelijke verregaande bewaking niet alleen tegen islamitische terroristen wordt gebruikt. In dagen als deze, waarin de Duitse Groenen openlijk overwegen om critici van coronamaatregelen in een psychiatrische afdeling op te sluiten, wordt iedereen getroffen die ergens de indruk wekt dat hij of zij niet in de lijn van de mainstream denkt of zelfs maar een mening uitspreekt. Elke criticus wordt een vijand van de staat en kan natuurlijk volledig worden gecontroleerd, en het verkregen bewijsmateriaal zal worden gebruikt om critici van het regime in de hele EU te veroordelen en gevangen te zetten.

“Terreur” is een hypocriet excuus

Als we kijken naar de redenering die eraan ten grondslag ligt, de terroristisch aanslag in Wenen, dan is het project bijzonder armoedig. Want de terroristische aanslag vond op geen enkele manier plaats omdat de autoriteiten niet in staat waren de terrorist adequaat te controleren. Integendeel, ze negeerden bewust al het bewijs dat duidelijk op tafel lag. Intussen leven we in een tijd waarin mensen brutaler worden vervolgd, bijvoorbeeld wanneer zichzelf een “grappig plaatje” te sturen op sociale media, dan islamitische terroristen. Deze zullen waarschijnlijk nooit zodanig worden gecontroleerd dat de burgers van de EU worden beschermd, ondanks de garanties van de regeringen. Want zij behoren tot die medeburgers die dankzij hun afkomst en vermeende traumatisering alle denkbare voordelen genieten waar de oorspronkelijke bevolking alleen maar van kan dromen.

Meer over de EU.


Terwijl jihadterroristen ongehinderd binnenwandelen – Europawijde razzia’s tegen online ‘haat’

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties