Het islamitische terrorisme heeft opnieuw toegeslagen in Europa – dit keer in Wenen en Nice. Duitsland is ook het toneel geweest van talrijke aanslagen en de veiligheidsdiensten houden honderden potentiële jihadi’s in de gaten.

Op 1 september 2020 telden de Duitse veiligheidsdiensten 627 potentiële terroristen.

De Duitse autoriteiten beschouwen het dreigingsniveau als “gestaag hoog”. Het rapport 2019 van de Duitse binnenlandse inlichtingendienst BfV, uitgegeven in juli 2020, verwijst naar verschillende verijdelde plannen voor aanslagen die getuigen van het potentieel voor terrorisme in Duitsland.


Duitsland laat ISIS jihadist vrij – Vijf dagen later pleegt hij een moord


De binnenlandse inlichtingendienst zegt dat een grote dreiging komt van “individuele aanvallers die geïnspireerd zijn door terroristische organisaties”, die vooral moeilijk op voorhand uit te kiezen zijn.

Een agitator mag niet worden gearresteerd, tenzij hij of zij wordt verdacht van het plegen van een misdrijf of kan worden bewezen dat hij een complot heeft beraamd.

Al met al schatten de autoriteiten dat bijna 30.000 mensen in Duitsland potentiële aanhangers van islamitisch terrorisme zijn, schrijft de overheidsgefinancierde site Deutsche Welle. De meeste van hen, meer dan 12.000, zijn salafisten. Hun kringen waren en blijven de belangrijkste aanhangers van gewelddadig jihadisme.

Volgens de inlichtingendiensten zijn 25 tot 30 politiefunctionarissen nodig om één persoon in de gaten te houden. 1 miljoen agenten dus, alleen om ze in de gaten te houden, terwijl de politie druk is om een Lockdown af te dwingen en het leger net als dat van ons in het buitenland Duitsland aan het ‘beschermen’ is en lang geen 1 miljoen soldaten heeft, en het volledig gesloopt is door Von der Leyen die nu de EU chef is.

Uitzettingen zijn juridisch beladen en tijdrovend. Een voorbeeld is het geval van Anis Amri, de man die in 2016 de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn pleegde. Mede omdat Amri minstens 14 verschillende aliassen had, waren de Duitse autoriteiten, in hun poging hem te laten deporteren, niet in staat om tijdig de nodige identificatiepapieren uit Tunesië te verkrijgen. Ze kwamen pas twee dagen na de aanval aan.

Het belangrijkste obstakel voor uitzetting uit Duitsland is echter dat de meeste mensen die als terroristen worden geclassificeerd, Duitse staatsburgers zijn.


Duitsland financiert migratie: 64,5 miljard euro voor “vluchtelingen”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties