Dokter: “Ze komen aan met allerlei besmettelijke ziektes en vluchten, we kunnen ze niet tegenhouden”

0
442

De getuigenis is vandaag de dag nog dramatischer nu we te maken hebben met de pandemie. En hij legt uit waarom Sicilië, Apulië en Calabrië van nul besmettingen naar ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden gingen.

“De medische centra van de Cara kunnen mensen met ziekten zoals tuberculose niet opsluiten en onderwerpen aan de gepaste gezondheidsbehandelingen omdat hun rechten worden geschonden …”. En de rechten van Italianen om niet besmet te raken?

Illegale (vaak besmette) mensen die Italië binnenkomen, kunnen niet gedwongen worden om bloedonderzoeken te ondergaan.

Aan de andere kant worden (gezonde) kinderen die naar school moeten, gedwongen getest.

De belangrijkste doodsoorzaken onder immigranten die in Europa aankomen, zijn tuberculose en aids. Oh geweldig.

Dat blijkt uit het rapport over de gezondheid van vluchtelingen en migranten in de Europese regio, opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en vandaag gepresenteerd in Rome.

Verspreiding van tuberculose

Een op de drie patiënten die tbc hebben is een migrant of vluchteling, op een populatie van 1 op de 10.

Vluchtelingen en migranten die aankomen uit landen met een hoge prevalentie van tuberculose lopen een groter risico om de ziekte te ontwikkelen, afhankelijk van de toestand in hun land, tijdens de reis en de leef- en werkomstandigheden in het gastland. Maar ze hadden het al voordat ze vertrokken.

Een aanzienlijk percentage van de vluchtelingen en migranten met HIV krijgt de infectie na aankomst in het land van bestemming. Hepatitis B- en C-virusinfecties komen vaker voor bij vluchtelingen en migranten uit landen waar het virus endemisch is. Ten slotte kunnen tropische en parasitaire infecties, die in de Europese regio zeldzaam zijn, worden aangetroffen onder migrantenpopulaties uit endemische gebieden.


Migranten komen naar Italië om te bevallen: “Alles is hier gratis”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties