Miskleun van de politie: Slowakije heeft Oostenrijk in juli gewaarschuwd voor de jihadist in Wenen

0
195

Al in de zomer waarschuwde de Slowaakse politie de Oostenrijkse autoriteiten voor de twintigjarige Albanees die vier mensen doodde en nog eens 22 mensen ernstig verwondde bij de islamitische terreuraanslag in Wenen – tevergeefs.

Half juli probeerde hij in Slowakije munitie te kopen voor zijn Kalashnikov.

Volgens berichten van de Süddeutsche Zeitung, NDR en WDR ontving de Slowaakse politie in de zomer informatie dat verdachte personen uit Oostenrijk probeerden munitie te kopen.

In een interview met de Slowaakse televisiezender “Joj” bevestigde de Slowaakse minister van Binnenlandse Zaken Roman Mikulec dat de jihadist medio juli naar Slowakije is gereisd om munitie te kopen.

De Oostenrijkse politie, die onder het gezag staat van minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer, werd dus al in de zomer op de hoogte gebracht van het feit dat de veroordeelde terrorist munitie wilde aanschaffen.

Uiteindelijk is de poging om in Slowakije munitie te kopen mislukt.

Met moeders auto om munitie te kopen

De Weners winkelen graag in Slowakije. Lage “benzine-” en sigarettenprijzen trekken elk weekend veel inwoners van de hoofdstad over de Slowaakse grens. Medio juli reden de terrorist en een vermeende medeplichtige naar het buurland in de auto van zijn (Kosovaarse) moeder om patronen voor zijn AK-47 te kopen. Dit werd gemeld door de Tsjechische krant Denik N.


LEES OOK:

De Weense jihadist werd vervroegd vrijgelaten omdat hij deradicaliseringsambtenaren voor de gek hield


Aankoop mislukt – Oostenrijkse politie geïnformeerd

Omdat de Albanees, die de dubbele nationaliteit van Noord-Macedonië en Oostenrijk heeft, geen wapenvergunning had, mislukte de aankoop. De verkoper nam contact op met de politie omdat de twee jongeren hem verdacht leken. De Slowaakse politie heeft vervolgens de Oostenrijkse collega’s op de hoogte gebracht. Ze moeten echter niet hebben gereageerd op het feit dat de jihadist, die op 5 december 2019 vervroegd uit de gevangenis werd vrijgelaten, zijn Kalashnikov van munitie wilde voorzien. Het is nog niet bekend hoe de terrorist uiteindelijk aan de munitie is gekomen.

Franse terroristen kochten wapens in Slowakije

Het is niet de eerste keer dat Slowakije in de media wordt genoemd in verband met terroristische aanslagen in Europa. De wapens van de islamitische terroristen die in januari 2015 de redactie van de satirische krant Charlie Hebdo aanvielen, kwamen ook uit Slowakije.


Wenen – wat we nu weten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties