Immigratie: Ze denken dat ze Kroatië zullen bereiken door zich in een container te verstoppen, hun lichamen worden drie maanden later gevonden in Paraguay

0
119

In de veronderstelling dat ze Kroatië zouden bereiken door zich in een mestcontainer te verstoppen, werden hun lichamen drie maanden later in Paraguay gevonden. Twee personen werden vorige week gearresteerd omdat ze de toegang tot de container voor zeven migranten uit Marokko, Algerije en Egypte vergemakkelijken.

“De lichamen zijn ontbonden, er zijn alleen haren en botten over”, bevestigde de officier van justitie die verantwoordelijk is voor de zaak, Marcelo Saldivar, op 24 oktober aan de pers, meldt Liberation met vermelding dat de forensisch patholoog geloofde dat er een lichaam was dat tekenen van verstikking vertoonde. De zeven migranten zouden zijn gestorven door zowel het gebrek aan zuurstof als de dampen van de mest. Bovendien zouden de chemicaliën de ontbinding hebben versneld, zei de forensisch wetenschapper.

De lichamen die zijn aangetroffen zijn geïdentificeerd als vier Marokkanen, twee Algerijnen en een Egyptenaar. De container was op een vrachtschip geladen voordat de migranten tijd hadden om het te verlaten. Het schip legde vervolgens meer dan 16.000 kilometer af, van Servië naar Asunción, de hoofdstad van Paraguay. Twee personen, waaronder een Marokkaan en een Algerijn, die verdacht worden van het helpen van migranten bij het betreden van de container op 21 juli in Servië, werden vorige week gearresteerd in Servië, aldus de politie.


Verdiende loon: Pro-immigratie politica aangerand door migrant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in