De Amerikaanse verkiezingen zijn een ‘oorlog tussen blanke en gemengde culturen’, zegt de Franse auteur Zemmour

0
202

In wat meer is dan de gebruikelijke verschillen in politieke ideologieën tussen twee kandidaten met fundamenteel verschillende persoonlijkheden, is de Amerikaanse presidentsverkiezing in wezen het hoogtepunt van een oorlog tussen blanke en gemengde culturen, zei de invloedrijke Franse filosoof en auteur Éric Zemmour in een politieke talkshow op de Franse nieuwszender CNews.

“Voorbij de ideologische gevechten en de verschillende persoonlijkheden van [Joe] Biden en [Donald] Trump… is er een culturele oorlog in de Verenigde Staten die dit hele jaar al gaande is, met Black Lives Matter en de feministische beweging,” zei Zemmour. “Ik denk dat er een echte culturele oorlog is tussen het traditionele Amerika – het Blanke Amerika – en het multiculturele Amerika.”

Hij voegde eraan toe dat de echte achtergrond van het huidige debat demografisch is.

“Als we het hebben over geweld en de botsing tussen Trump en Biden, is er duidelijk een demografisch spel op de achtergrond,” zei Zemmour. “Het gaat om het leven of de dood van het Blanke Amerika tegen het gemengde, multiculturele Amerika, dat zijn nieuwe regels wil opleggen, hand in hand met een nieuwe alliantie van alle bewegingen zoals de feministen en zo verder.”


LEES OOK:

Alle niet-begeleide minderjarige migranten moeten uit Frankrijk worden gedeporteerd, zegt filosoof Éric Zemmour


Een video van het interview met Zemmour is verwijderd van Youtube, maar een link naar de video, die is gepubliceerd op de website van CNews, is hier en hier beschikbaar. Geo-beperkingen kunnen van toepassing zijn op mensen die buiten Frankrijk wonen.

Uit de gegevens blijkt dat de demografische ontwikkelingen zeker van invloed zijn geweest op de politiek van de Verenigde Staten, waarbij minderheden als Hispanics, Blacks en Asians de Democratische Partij in groten getale steunen. Zo bedroeg de Black vote volgens Pew Research in 2016 91 procent voor Hilary Clinton. Publicaties zoals de Los Angeles Times hebben de verschijnselen gedocumenteerd, zoals met het artikel ‘California’s changing demographics will further doom Republicans‘, dat in 2019 werd gepubliceerd.

 

Blanken maken een steeds kleiner deel uit van de totale Amerikaanse bevolking en het stemgerechtigde electoraat. Uit de gegevens blijkt dat het Blanke deel van de bevolking in 2019 tot 60,1 procent is gedaald, terwijl het Blanke deel van de bevolking in 1960 volgens de gegevens van de Amerikaanse volkstelling 88,6 procent bedroeg. De massamigratie na de Immigratie- en Nationaliteitswet van 1964 in combinatie met dalende Blanke geboortecijfers heeft een situatie veroorzaakt waarin Blanken in de nabije toekomst een minderheid worden. Het Brookings Instituut geeft in een rapport dat dit jaar is gepubliceerd aan dat de daling van het aandeel van de Blanke bevolking nog sneller gaat dan verwacht.


LEES OOK:

Eric Zemmour: “Frankrijk dreigt te sterven door Omvolking”


De Federation for Fair American Immigration Reform analyseerde het immigratieplan van Biden en ontdekte dat het ‘maar liefst een verbijsterende 52 miljoen nieuwe immigranten mogelijk zou maken om zich uiteindelijk in de Verenigde Staten te vestigen’.

Zemmour heeft de kwestie van de veranderende demografie in het verleden besproken. Hij zei vorige maand op CNews dat “immigratie de samenstelling van een volk verandert. Het is een misdaad tegen de Europese volkeren, het zal eindigen in bloedvergieten.”

Zemmour is de auteur van “Le Suicide français” en staat bekend om zijn sterke oppositie tegen verdere immigratie naar Frankrijk. In een eerder interview vergeleek hij de immigratie in zijn land met een “demografische tsunami” en zei hij te geloven dat het huidige immigratie- en integratiebeleid heeft gefaald.


Trump waarschuwt voor verkiezingsfraude – gecensureerd door Twitter halverwege de verkiezingen

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties