Weer 1500 ‘vluchtelingen’ geland op Lampedusa – Hoeveel terroristen zitten er dit keer tussen?

0
153

De afgelopen dagen zijn 1.434 ‘migranten’ door mensenhandelaren naar Lampedusa gebracht meldt Il Giornale.

Alleen al in de nacht van zondag op maandag kwamen in een paar uur tijd zo’n 900 vermeende “vluchtelingen” op Lampedusa aan. Twaalf boten met ongeveer 670 personen landden direct op het Zuid-Italiaanse eiland in de Middellandse Zee.

Op zondag hadden nog eens drie boten met meer dan 200 mensen Lampedusa bereikt. De migranten werden door de politie gelokaliseerd toen ze al waren aangekomen.


LEES OOK:

Italië doorvoerland voor jihadisten – 12 moordenaars die in Italië zijn geland om aanslagen te plegen in Europa


129 mensen gingen vervolgens aan boord van het quarantaineschip “Suprema”, waar ze een tiendaagse isolatieperiode zullen doorbrengen.

De andere migranten zijn ondergebracht in het opvangcentrum van het eiland, dat erg druk is. In het weekend waren nog eens 400 mensen, voornamelijk Tunesiërs, op Lampedusa geland aan boord van zeven boten. Hoeveel terroristen zitten er dit keer tussen?


LEES OOK:

De koppensneller van Nice kwam in september via Lampedusa Europa binnen – NGO-smokkelaars hebben bloed aan hun handen


De voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini heeft geen sympathie voor deze procedure: “Terwijl de Italianen thuis moeten blijven vanwege de coronapandemie, stelt de regering de havens open voor illegale migranten”, protesteerde hij.

Hij eist het ontslag van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese nadat bekend werd dat de Tunesische moordenaar uit Nice op 20 september ook de route via Lampedusa had genomen. Op 9 oktober had hij de Adriatische haven van Bari bereikt, waarna hij was ondergedoken.


Bekentenis van net aangekomen Tunesiër: “We zijn allemaal ex-gevangenen”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties