Twee Deense kranten hebben ingestemd met de publicatie van een politieke advertentie van de nationaal-conservatieve partij Nieuw Rechts met een afbeelding van de islamitische profeet Mohammed meldt TV2.

President en oprichter van Nieuw Rechts Pernille Vermund zei dat ze blij was dat de (linkse) tabloid Berlingske en weekblad Weekendavisen ermee instemden de politieke advertenties te publiceren: “Daar ben ik blij om. Natuurlijk verwachtte ik dat de meeste media het zouden publiceren en gebruik zouden maken van de persvrijheid die we in Denemarken hebben.

Volgens Vermund heeft de krant Jyllands Posten, die in 2005 beroemd werd door het publiceren van de Mohammed cartoons, tot nu toe geweigerd om ze te herpubliceren.

Volgens een reportage van de Deense omroep Tv2 kondigde de Nieuw Rechts-partij aan dat ze de advertenties met een cartoon van Mohammed op vrijdag zou plaatsen, maar kreeg ze in eerste instantie een lauwe reactie van de Deense pers.

Maar het voormalige hoofd van de Deense politie-inlichtingendienst (PET), Hans Jørgen Bonnichsen, gelooft dat de publicatie gevaarlijk kan zijn.

“Ik vind het een stomme, fantasieloze en kinderachtige provocatie, waarbij je speelt met de veiligheid van iedereen, terwijl je zelf in je ivoren toren zit”, zei hij.


De onthoofding wordt geprezen als een heroïsche daad: “Een waarschuwing voor alle critici van de islam”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties