Vuurgevechten in Montpellier – het lijkt wel Bagdad, Marine Le Pen

0
317

Marine Le Pen vergeleek scènes in de multiculturele stad Montpellier met Bagdad, waar rivaliserende drugsbendes elkaar zondag beschoten.

De gevechten begonnen zondag rond 13 uur ’s middags, toen ongeveer een dozijn mannen met een capuchons op elkaar begonnen te schieten aan de voet van de Tour d’Assas-toren in het Mosson-district van de stad, vertelde de politiecommissaris aan Agence France Presse.

Een bendelid raakte gewond en werd onder bescherming van de politie opgenomen in het ziekenhuis meldt Le Figaro.

Een video die circuleert op sociale netwerken, waarvan de politie heeft bevestigd dat het waar is, toont verschillende gewapende personen die van het ene gebouw naar het andere rennen terwijl ze schieten in de straten die bijna verlaten zijn vanwege de lockdown.

Pas aan het einde van de middag zou een eskader van de mobiele gendarmerie naar de locatie worden gestuurd geassisteerd door soldaten van Operatie Sentinel.

Geïnterviewd in de TF1-krant beschreef Rémy Alonso, de afdelingssecretaris van de politievakbond, het als een “relatief moeilijk gebied waar sprake is van zware drugshandel” met “territoriale oorlogen” en betreurde “de exponentiële toename van geweld” in de stad Montpellier.

Montpellier is een hotspot voor bendegeweld. In april arresteerde de politie drie mannen nadat twee rivaliserende bendes in de stad met machetes hadden gevochten. De onderzoekers zeiden de strijd over territoriale geschillen over de verkoop van smokkelwaar met inbegrip van zwarte markt sigaretten en hasjiesj uitbrak.

In juni kwamen tientallen Tsjetsjeense gangsters gewapend met messen, ijzeren staven en vuurwapens naar Dijon voor een wraakactie op Noord-Afrikanen voor een vermeende aanval op een jonge Tsjetsjeen. Minstens zes mensen raakten gewond bij de aanval.

De veiligheidssituatie zal uit de hand blijven lopen zolang de regering de buitenwijken niet ontwapent, zei Marine Le Pen, de tijd van woorden is voorbij, er moet actie ondernomen worden.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


“De zelfmoord van Europa” – Marine Le Pen lanceert campagne tegen het nieuwe migratiepact van de EU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in