Oostenrijk: Slechts 5% van de nieuw aangekomen Tsjetsjenen werkt

0
156

Een nieuwe arbeidsmarktstudie van Synthesis Research geeft een ontnuchterend beeld van de arbeidsmarktsituatie van buitenlanders. Tsjetsjenen scoren het slechtst.

Uit de studie van Synthesis Research blijkt dat het argument dat de economie behoefte heeft aan immigratie meer schijn dan werkelijkheid is. Zij heeft drie verschillende groepen migranten onderzocht: vluchtelingen, immigranten uit derde landen en EU-burgers.

Vrouwen drie keer zo vaak inactief

In de analyse is speciale aandacht besteed aan vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan en Tsjetsjenië. Hier blijkt dat de participatie van vluchtelingen op de arbeidsmarkt aanzienlijk lager is dan bij de andere onderzochte groepen. Belangrijk in dit verband: mannelijke vluchtelingen hebben drie keer zoveel kans op werk als vrouwelijke vluchtelingen.

“Vooral vrouwen uit bepaalde landen van herkomst hebben traditioneel zelden een betaalde baan en hebben dus weinig contact met de Oostenrijkse samenleving. Het is belangrijk om hun kennis van het Duits te blijven verbeteren en in het bijzonder om vrouwen op weg naar onafhankelijkheid te versterken”, aldus minister van Integratie Susanne Raab (ÖVP) in een verklaring die aan de Oostenrijkse regering is overhandigd.

Tsjetsjenen: Slechts 5% werk

In Oostenrijk wonen ongeveer 35.000 Tsjetsjenen. De etnische groep verscheen onlangs in de media door de islamitische moraalbewakers, die ervoor zorgden dat de islamitische principes binnen de gemeenschap werden nageleefd door middel van criminele methoden. Hun slechte integratiestatus komt nu ook tot uiting in de nieuwe arbeidsmarktstudie.

Slechts 5% van de Tsjetsjenen die sinds 2016 in Oostenrijk zijn, heeft een baan. Tsjetsjeense vrouwen doen het nog slechter: daar werkt slechts drie procent van. Uit het gemiddelde van de voorgaande jaren blijkt ook dat Tsjetsjenen meer problemen hebben dan andere vluchtelingen om zich op de arbeidsmarkt te integreren.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Zweden: Slechts 1 op de 10 Somaliërs werkt van degenen die sinds 2005 kwamen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties