De Europese Commissie kondigde op vrijdag 30 oktober aan dat zij een inbreukprocedure had ingeleid tegen Hongarije wegens “onjuiste toepassing van de EU-asielwetgeving”.

In een bijzonder besluit dat alleen blinde en dove dictators kunnen nemen, stelde Brussel dat de nieuwe asielprocedures die Hongarije heeft aangenomen naar aanleiding van de Coronavirus-pandemie “in strijd zijn met wetgeving van de Unie”.

Volgens deze nieuwe procedures, die in mei zijn ingevoerd, “moeten onderdanen van derde landen, voordat zij internationale bescherming in Hongarije kunnen aanvragen, eerst een intentieverklaring afleggen waarin zij bevestigen dat zij bereid zijn asiel aan te vragen bij een ambassade van Hongarije buiten de EU om daar een speciale inreisvergunning aan te vragen”, aldus de Commissie in een verklaring.

Het is vreemd dat de EU daartegen is, want diezelfde EU heeft in het verleden vaak voorgesteld om precies dat te doen. In september stelde de EU-Commissie nog voor om speciale centra te bouwen aan de buitengrenzen van de EU om daar de aanvragen van asielzoekers te behandelen. En een paar jaar geleden kwam diezelfde commissie met een plan om immigratiecentra in Afrika te openen, zodat lage IQ-negers daar asiel aan zouden kunnen vragen om toegang tot onze hoge IQ-kenniseconomie te verkrijgen en niet zouden verdrinken in de Middellandse Zee. Al die nep-plannen van de EU zijn altijd alleen bedoeld om het volk gerust te stellen, want uitgevoerd worden ze nooit, en als een land het dan werkelijk doet wordt diezelfde EU woedend.

Het is allemaal zo doorzichtig en vermoeiend.

De Europese uitvoerende macht “is van mening dat deze bepaling een illegale beperking van de toegang tot de asielprocedure vormt”, met name omdat “het mensen op Hongaars grondgebied, ook aan de grens, verhindert om een verzoek om internationale bescherming in te dienen”.

Dat hadden die mensen dan misschien moeten bedenken voordat ze de kostbare en gevaarlijke reis naar Europa maakten, het is toch immers veel makkelijker, goedkoper en veiliger om in verweggistan alvast asiel aan te vragen, en volledig in lijn met de officiële EU doelstellingen?


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


EU voorzitter Von der Leyen kondigt geheim EU-immigratie pact aan – Haalt woedend uit naar immigratiecritici

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties