VIDEO: Gehandicapte man verbrand en gelyncht – stapte toevallig op de Koran

0
694

Ongeveer honderd mensen in Bangladesh hebben een verstandelijk gehandicapte man gelyncht na een dispuut. De man zou in een moskee op een koran zijn gestapt. Er wordt gezegd dat er een video circuleert op sociale media, die de gebeurtenis zou laten zien.

Donderdag nam een menigte twee mannen gevangen in Burimari, zo’n 300 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Dhaka, meldt Al Jazeera.

De achtergrond van de lynchpartij in Bangladesh, waar het moslimaandeel van de bevolking 90,5 procent bedraagt, zou zijn geweest dat de twee mannen de imam bij de moskee erop wezen dat het vermoeden bestond dat parochianen wapens in het gebouw hadden opgeslagen. Toen de mannen opslagruimten en boekenplanken doorzochten waar zowel de koran als de hadiths werden bewaard, moeten de mannen “respectloos” zijn geweest voor de heilige boeken.

Politie: “Ze hebben het lichaam verbrand”

Er wordt onder meer vermeld dat de mannen toevallig op de boeken zijn gaan staan. Er ontstond een geschil in de moskee en ongeveer honderd lokale bewoners verzamelden zich op de plek om de mannen te straffen voor hun behandeling van de boeken.

“Ze hebben een man vermoord en daarna het lichaam verbrand”, zei politiechef Abida Sultana.

De politie vond de overblijfselen van het verbrande lichaam terwijl de andere man de aanval overleefde. Uit berichten in de media blijkt dat de verbrande man geestelijk gehandicapt was.

Waarschuwing voor sterke beelden

Dit soort geweld door bendes komt veel voor in het land. Vorig jaar kwamen meer dan 50 mensen om het leven bij bende-aanvallen. Hieronder is een video die circuleert op sociale media en naar verluidt het lynchen van donderdag laat zien, waar de menigte juicht terwijl de man wordt verbrand.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Tienduizenden de straat op in Bangladesh uit protest tegen Macron

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties