Turkse jihadhorde bestormt kerk in Wenen

0
2505
Antonskerk Foto: Thomas Ledl, CC BY-SA 3.0 AT

Donderdagavond bestormden ongeveer 50 jonge moslims de St. Antoniuskerk terwijl ze Allahu akbar schreeuwden en het interieur vernielden.

In eerste instantie kwamen ongeveer twintig Turken bijeen op Reumannplatz in Wenen en riepen “Allahu akbar“. Ze hadden vuurwerk dat ze als wapens gebruikten.

De politie ontbond de groep snel, maar de rust zou maar van korte duur zijn: volgens Philosophia Perennis waren de jonge Turken geïnspireerd door een islamitische video die circuleert, die voor meer rellen in de “ongelovige” landen zorgt.

De groep, die na een tijdje was gegroeid tot ongeveer vijftig mensen, bestormde de katholieke Antoniuskerk op Antonsplatz en hervatte het scanderen van de islamitische oorlogskreet Allahu akbar.

De Turken sloopten de doopvont en de biechtstoelen.

Een priester zou de politie hebben gewaarschuwd toen de moslims de kerk aanvielen, maar de raciale vreemdelingen waren al vertrokken toen de politie arriveerde. Bewakingscamera’s registreerden echter wat er gebeurde.

Heute.at schreef dat de aanval was georganiseerd via sociale media:

Onderzoekers gaan er momenteel van uit dat de aanvallers van de kerk een groep Turkse jongeren zijn die zich eerder via sociale media hadden georganiseerd en zich bijna twee uur voor het incident op Reumannplatz hadden verzameld.

Het is niet de eerste keer dat deze jihadistische jeugdbende voor rellen zorgt in de stad. Onderzoekers van de binnenlandse veiligheidsdienst vermoeden dat dit dezelfde groep “fanatieke Turkse islamieten” is die al enkele maanden actief zijn en misdaden hebben gepleegd, waaronder wat “ideologisch gemotiveerd fysiek geweld” wordt genoemd.

De hypocriete Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer van de Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP), die al jaren deze Christenslachters binnenhaalt, heeft al gereageerd op het incident en aangekondigd dat hij “de christelijke gemeenschap met alle kracht wil beschermen”.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Wenen is gevallen – Laatste verkiezingen waarbij Oostenrijkers de meerderheid in hun eigen hoofdstad vormen

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties