Brandstichting bij Turkse moskee in Châteaudun

1
226

Naar verluidt probeerde een individu een moskee in brand te steken in Chateaudun, Frankrijk.

De vermeende dader zou in de nacht van donderdag 29 oktober op vrijdag 30 oktober een blik benzine in een vuilnisbak hebben geleegd en die voor de deur van de moskee in brand hebben gestoken.

“Het individu heeft misschien gedacht dat de deur van PVC was, maar hij is gemaakt van aluminium”, zei Nazim Kuzuoglu, voorzitter van de jeugdafdeling van de islamitische gemeenschap van Milli Görüs en geïnfiltreerd gemeenteraadslid van Châteaudun.

De Mevlana moskee wordt gerund door Turkse immigranten. De Turkse overkoepelende radicale moskeevereniging Milli-Görüs Frankrijk zegt in een persbericht met stomheid geslagen te zijn.

Het is echt verbazingwekkend als er bijna dagelijks mensen onthoofd worden omdat moslims opgehitst worden tegen het gastland in de jihadcommandocentrales dat iemand dan op een gegeven moment op het idee komt om wraak te nemen.

Geen geïsoleerd geval in Frankrijk

In augustus was er een brandstichting van de Essalemmoskee in Lyon, slechts een week voordat de Ömer-moskee in Bron in brand was gestoken. In april schreven onbekenden op de toegangsdeur van de moskee van het Turks Cultureel Centrum Saint-Etienne dat Arabieren de Covid-dood moesten sterven. In maart opende een gewapende man het vuur voor een moskee in het noordoosten van Parijs. Hij heeft één persoon ernstig verwond met twee schoten in het rechterbeen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Voormalig opperbevelhebber Frans leger: Burgeroorlog is onvermijdelijk

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerrit
Gerrit
2 jaren geleden

Burn them all!