SPD-politicus Karl Lauterbach vertrapt de grondwet. Hij wil privéwoningen laten bestormen door de politie bij corona-verdenking.

SPD-politicus Karl Lauterbach heeft opgeroepen tot meer coronacontroles in privé woningen. “We zitten in een nationale noodtoestand die erger kan worden dan in het voorjaar. De onschendbaarheid van het huis mag geen argument meer zijn voor het ontbreken van controles”, vertelde Lauterbach aan de krant “Rheinische Post”.

“Als privéfeesten in appartementen en huizen de volksgezondheid en daarmee de veiligheid in gevaar brengen, moeten de autoriteiten kunnen ingrijpen”. Lauterbach viel premier Armin Laschet (CDU) van Noordrijn-Westfalen aan, die zich ertegen had uitgesproken. “Het is verkeerd als hij dergelijke superspreader gebeurtenissen wil blijven tolereren”, zei Lauterbach.


LEES OOK:

“Het feest is over” – 6 maanden gevangenis voor Ierse feestvierders die Lockdownmaatregelen aan hun laars lappen


Lauterbach eist massieve lockdown

Voorafgaand aan het overleg tussen Angela Merkel en de presidenten van de deelstaten riep Lauterbach op tot een “golfbrekende lockdown” die door de federale en deelstaatregeringen zou moeten worden ingevoerd.

“Als we een volledige sluiting van scholen, kinderdagverblijven en bedrijven willen voorkomen, moeten we uiterlijk volgende week woensdag een lockdown van twee weken hebben, met individuele uitzonderingen, waarmee we de enorme tweede golf kunnen doorbreken”, aldus Lauterbach.


Dossier: Corona


Scholen, kinderdagverblijven en winkels voor essentiële behoeften zouden open kunnen blijven en bedrijven zoveel mogelijk thuiswerken moeten stimuleren. Gezinsreünies die niet kunnen worden uitgesteld, bijvoorbeeld voor begrafenissen, kunnen worden gehouden met een maximaal gereduceerd aantal personen. Huwelijks- of verjaardagsfeesten moeten in deze periode worden vermeden, aldus Lauterbach. “Een golfbrekende lockdown als deze is onze laatste kogel.”


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Het World Economic Forum schetst hoe het de Coronacrisis wil gebruiken voor de ‘Great Reset’

1 REACTIE

  1. “Lauterbach (SPD) wil privéwoningen bestormen – Grondwet nietig verklaard”

    Ja even terugkijken wat er van de week door de 1e kamer is goedgekeurd de “Corona Spoed/Noodwet, welke precies dezelfde methoden gaan inhouden als die idioot van de SPD, bijv. wordt u via een verplichte CV19-test positief bevonden dan gaat u en uw gezin, buren en overburen in quarantaine, en reken maar dat dit gecontroleerd gaat worden of u of een van uw gezinsleden dit dictaat werkelijk tot achter de komma naleeft, zomaar een gedachte spinsel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in