Franse media melden dat de aanslagpleger in Nice een 21-jarige Tunesiër, Brahim Aoussaoui, is.

Hij zou begin oktober illegaal in Frankrijk zijn aangekomen en eind september via een Italiaanse haven Europa zijn binnengekomen. Hij zou onbekend zijn bij de Franse veiligheidsdiensten.

Brahim A. werd op 20 september in de Middellandse Zee gered door een Italiaanse reddingsboot, meldt L’Observateur.

Brahim A. was net illegaal in Frankrijk aangekomen. Hij werd op 20 september gered door een Italiaanse reddingsboot en ging op 9 oktober van boord in Bari of Lampedusa, nadat hij vanwege de Covid in quarantaine was geplaatst.

Hij was het onderwerp van een uitzettingsbevel in Italië, maar werd niet opgemerkt in Frankrijk, waar hij geen asielverzoek had ingediend.

De vermoorde koster van de Notre-Dame Vincent L.

De aanvaller is een 21-jarige Tunesiër die vermoedelijk via Italië in Frankrijk is aangekomen, nadat hij over de Middellandse Zee is gesmokkeld.

Volgens de Italiaanse krant Ill Messaggero is Aoussaoui op 20 september op het eiland Lampedusa aangekomen, alvorens te worden overgebracht naar de corona quarantaine-faciliteit.

Vervolgens werd hij op 9 oktober naar een migrantencentrum op het Italiaanse vasteland gebracht, voordat hem werd verteld dat hij het Italiaanse grondgebied moest verlaten en werd vrijgelaten. Van daaruit ging hij naar Frankrijk. Het is niet duidelijk wanneer hij precies is aangekomen.

De Italiaanse veiligheidsdiensten onderzoeken nu waarom Aoussaoui werd vrijgelaten in plaats van vastgehouden in afwachting van uitzetting.

Notre-Dame Nice binnen. CC BY 2.0 – Miguel Mendez

Het is niet de eerste keer dat een Tunesiër die in Italië landde, de hoofdrolspeler werd van een  terroristische aanslag in Europa. In februari 2011 arriveerde Anis Amri samen met duizenden Tunesiërs ook in Lampedusa, de dader van het bloedbad op de kerstmarkt in Berlijn in 2016. Bij de landing verklaarde Amri zichzelf minderjarig en werd overgebracht naar een centrum voor minderjarigen op Sicilië.

Eric Ciotti, afgevaardigde voor de regio Nice, tweette dat hij Macron gevraagd heeft om “elke migratiestroom en elke asielprocedure op te schorten, met name aan de Italiaanse grens”.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Drie doden bij islamitische slachtpartij in Nice, vrouw onthoofd

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaan W.
2 jaren geleden

In de afgelopen week is een fascinerende samenloop van gebeurtenissen in toenemende mate verschoven van de Corona berichtgeving naar het moslim extremisme. Namelijk de aanslagen in Frankrijk, om licht te werpen op de verschillende aspecten van dit drama, de doodgeschoten terrorist die tot het einde allahu akbar bleef roepen tot hij eindelijk door inwendig bloedverlies zijn reis naar de moslim-hemel kon beginnen, met de zekerheid dat 72 maagden op hem wachten.

Hoe kan het zijn dat dat het Franse asiel en immigratiebeleid zó haaks staat op de economische migratie van een persoon uit een redelijk veilig land als Tunesië, het kan zijn dat de kapotgeschoten terrorist misschien óók in Tunesië en verborgen verleden had met het moslim extremisme, dit zou betekenen dat er expres terroristen naar de Europese Unie uitwijken of expres met de zgn. vluchtelingbootjes naar Europa “vluchten” om later als jihadisten Frankrijk te gaan destabiliseren, ongelofelijk dat ook het moslim terrorisme in een dwarsdoorsnede van de EU zijn lelijke gezicht laat zien.