Onheilspellend bloedspoor: 125 Duitsers kwamen al om door islamitische terreur

0
107
Beeld: Freepik

Kort na de afschuwelijke toeristen moord door een moslim in Dresden laat freelance schudt journalist Lukas Mihr de mensen wakker met een schokkende lijst. De lijst laat zien hoeveel Duitsers al door de islamitische terreur om het leven zijn gekomen – de meesten sinds de millenniumwisseling.

De lijst verscheen als gastpost op de blog van Boris Reitschuster; het doel was waarschijnlijk om aan te tonen dat islamistische terreur al voor de dodelijke ravage op de Berlijnse Breitscheidplatz een probleem was dat voor de Duitsers van belang had moeten zijn. Mihr bekritiseert ook Jürgen Tödenhöfer, een collega die jarenlang de “mantra” heeft gevormd en geconsolideerd dat er geen islamitische terreurdoden op Duitse bodem zijn.

Talrijke Duitsers waren het slachtoffer van terreur in het buitenland

En inderdaad – alle Duitsers die voor 2016 het slachtoffer werden van islamisten stierven in het buitenland, bij de eerste fatale aanval in Frankfurt in 2011 waren twee Amerikaanse soldaten betrokken. De lijst begint met een moord in Iran in 1979; in de komende twintig jaar werden vooral toeristen getroffen – 18 vakantiegangers werden in deze periode slachtoffer, plus een oorlogsverslaggever in Tsjetsjenië. Het leeuwendeel – meer dan honderd – is echter geslachtofferd na de millenniumwisseling.

Bij de aanvallen op het World Trade Center in New York op 11 september 2001 kwamen elf Duitsers om het leven en zeven maanden later zelfs veertien bij de aanval op een synagoge in Tunesië. In de daaropvolgende jaren waren er vooral geïsoleerde slachtoffers van grote aanslagen.

Tot een aanval in Turkije in 2016. Twaalf van de dertien slachtoffers waren Duitsers. Op dat moment blies een Tsjetsjeense zelfmoordterrorist zichzelf op in een toeristische groep in Istanbul. Sinds 2001 is er geen jaar meer geweest zonder een Duits terroristisch sterfgeval.

Bijna een derde is sinds 2015 overleden

Ondanks de lange continuïteit is er toch een opvallende opeenstapeling van Duitse slachtoffers bij aanslagen vanaf 2015. Alleen al in de afgelopen vijf en een half jaar zijn er 37 Duitsers omgekomen als gevolg van vermeende islamitische wreedheden – of bijna een derde van het totaal van 118 tot 125 Duitse slachtoffers van terrorisme.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Duitsland: Bijna 64.000 strafbare feiten gepleegd door “immigranten” in slechts drie maanden

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties