Mooi: Criminele mensensmokkelaar liet een handgranaat ontploffen en stierf

0
134
Pixabay

De Hongaarse politie stopte een verdacht voertuig in Vitnyéd bij de Oostenrijkse grens. Daarin zaten een verdachte smokkelaar en vijf crimigranten. De crimineel ontsnapte met een vuurwapen en een handgranaat in een nabijgelegen bos. Toen hij de granaat wierp, doodde de ontploffing hem.

De smokkelaar, die vijf migranten van Hongarije naar Oostenrijk wilde smokkelen, had waarschijnlijk een bijzonder intensieve criminele achtergrond. Hongaarse ambtenaren stopten zijn verdachte auto bij de hoofdweg 85, die naar de Oostenrijkse grensovergang Klingenbach leidt. Terwijl de agenten naar de controlepost gingen, wilden de passagiers uit de auto stappen. Een van hen droeg een vuurwapen en een handgranaat. Hij probeerde onder te duiken in een nabijgelegen bos.

De politieagenlosten een waarschuwingsschot. Toen explodeerde de granaat, waarbij de man werd gedood. Of het nu een ongeluk was of een zelfmoord zal waarschijnlijk niet te achterhalen zijn. Volgens het persbericht van de Hongaarse politie zou de vluchtende man zijn pistool op zichzelf gericht hebben toen de handgranaat ontplofte.

Tijdens de turbulente gebeurtenissen slaagden drie van de migranten erin te ontsnappen. Twee anderen werden gevangen genomen en gearresteerd. Zij konden hun identiteit of een aannemelijke reden voor hun verblijf in Hongarije niet bewijzen. De mannen werden naar een “veiligheidskamp” aan de grens gebracht in overeenstemming met de Hongaarse wet. Er werden geen verdere details gegeven over de nationaliteit van de mannen. Ondertussen is de zoektocht naar de drie voortvluchtigen aan de gang.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Oostenrijk en Hongarije zijn het eens: “Geen asielquota via de achterdeur”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties