Marine Le Pen: “Islamitische ideologie moet worden beschouwd als een vijand van Frankrijk”

0
258

Tien dagen na de moord op Samuel Paty heeft Marine Le Pen, voorzitter van de Rassemblement National, in het televisieprogramma “Le Grand Jury” verklaard dat “de islamitische ideologie als een vijand van Frankrijk moet worden beschouwd” en opgeroepen tot “uitzonderlijke wetgeving”, met inbegrip van de intrekking van bepaalde artikelen van het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens.

“Er wordt een oorlog tegen ons gevoerd, en we moeten deze oorlog voeren. We voeren deze oorlog niet tegen een staat, maar tegen een ideologie: het islamisme,” verklaarde Marine Le Pen.

“We moeten deze ideologie tot vijand van Frankrijk verklaren”, vervolgt ze, “en uit deze verklaring moeten besluiten voortkomen. Zij pleitte met name voor een verbod op “organisaties die deze ideologie bevorderen”, de sluiting van islamitische moskeeën, de onderdrukking van “alle middelen om het islamisme te steunen” en de uitwijzing van buitenlanders die het islamisme steunen.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Marine Le Pen: ‘We moeten het islamisme met geweld uit ons land verdrijven’

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties