Vrijdag werd in Stockholm een ​​herdenkingsdienst gehouden voor de Franse leraar Samuel Paty, die werd vermoord nadat hij Mohammed-cartoons had getoond. Tijdens de ceremonie werd er een koran verbrand buiten het Riksdag-gebouw – iets dat ertoe leidde dat twee politieagenten probeerden de koran van de organisator te pakken en vervolgens beweerden dat hij schuldig was aan opruiing tegen een etnische groep

Vrijdagmiddag begon de demonstratie in Mynttorget in Stockholm en verzamelde al snel mensen die hun steun wilden betuigen, maar ook mensen die gewoon nieuwsgierig waren. Persfotografen waren ook ter plaatse om de ceremonie vast te leggen, meldt Samhällsnytt.


LEES OOK:

Paludan zal de regering van Zweden straffen door “honderden korans in heel Zweden te verbranden”


Maar zodra de organisator de Koran in brand stak, kwamen twee politieagenten tussenbeide en begonnen de man te vragen wat het doel was van het verbranden van de Koran. De twee politieagenten begonnen te insinueren dat degenen die deelnamen aan het verbranden van de Koran zich schuldig maakten aan opruiing tegen etnische groepen, maar al snel werden ze gecorrigeerd en een beslissing werd getoond door het Openbaar Ministerie, dat in een eerder onderzoek naar opruiing tegen etnische groepen vond dat een ‘schending’ van de Koran niet illegaal is.

Toen ze zich realiseerden dat ze ongelijk hadden, liep de politie een paar meter achteruit en liet de ceremonie doorgaan. Na afloop van het evenement haalde de politie de organisator bij zich en beval hem zich te identificeren.

“Ze hebben me op de hoogte gebracht van verdenking van opruiing tegen een etnische groep, hoewel ik de beslissing van de officier van justitie van een eerdere overtreding heb laten zien, zegt de organisator tegen Samhällsnytt.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


De islamitische haatvideo tegen de onthoofde leraar is opgedoken – KIJK:

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties