Het Britse nationale onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen is beschuldigd van ‘lafheid’ over ras, omdat het weigerde te kijken naar verkrachtingsschandalen uitgevoerd door voornamelijk Pakistaanse bendes, of om belangrijke getuigen te horen.

Slachtoffers van de grooming-bendes en hun advocaten hebben het openbare onderzoek, dat in 2015 werd gelanceerd en tot dusver de belastingbetaler £ 143 miljoen heeft gekost, vernietigend bekritiseerd, nadat bleek dat ze geen van de beruchte gevallen zouden onderzoeken waarin racistische moslimbendes jaagden op voornamelijk blanke meisjes uit de arbeidersklasse.

Het Independent Inquiry into Child Sexual Abuse (IICSA) in Engeland en Wales heeft tot nu toe alleen gekeken naar organisaties als de Church of England en de Armed Forces om te onderzoeken “wat er fout ging en waarom” met betrekking tot “institutioneel falen om kinderen te beschermen tegen misbruik”.

Men geloofde dat de sectie ‘georganiseerde netwerken’ van het onderzoek zou kijken naar de voornamelijk Pakistaanse verkrachtingsbendes die in steden in heel Groot-Brittannië hebben toegeslagen, waaronder Rotherham, Rochdale, Oxford en Telford, terwijl politie, sociale diensten en lokale raden een oogje dichtknepen voor het seksueel misbruik.

https://twitter.com/OrwellNGoode/status/999045655258632193

In twee weken van hoorzittingen voor dit onderzoek, dat vanaf eind september plaatsvond, koos de IICSA ervoor om niet te luisteren naar deskundigen op het gebied van bendeverkrachtingscriminaliteit, slachtoffers van het fenomeen, of hun advocaten zoals klokkenluider en voormalig rechercheur Maggie Oliver van de politie van Greater Manchester (GMP).

In plaats daarvan keek het onderzoek naar zes gebieden van Engeland en Wales – Bristol, Durham, St Helens, Swansea, Tower Hamlets en Warwickshire “omdat ze een scala aan groottes, demografische gegevens en institutionele praktijken vertegenwoordigen”, volgens de Times.

In geen van deze regio’s heeft zich een grote verkrachtingszaak afgespeeld waarbij Pakistaanse verkrachtingsbendes betrokken waren, merkte de krant op, die meldde dat het aandeel van de bevolking met een Pakistaanse achtergrond in deze gebieden lager is dan het gemiddelde in Engeland en Wales.


LEES OOK:

Groot-Brittannië introduceert maandag munt die diversiteit viert


Oliver, die in 2012 stopte met GMP om het grooming-schandaal in Rochdale aan de kaak te stellen en sindsdien de Maggie Oliver Foundation heeft opgericht die ondersteuning, therapie en juridisch advies biedt aan overlevenden van seksueel kindermisbruik, maakte bekend dat haar de kans werd ontzegd om tijdens het onderzoek te spreken .

Tijdens de ITV-talkshow Loose Women zei de voormalige rechercheur dat ze “herhaaldelijk” om de gelegenheid had gevraagd om te getuigen bij het onderzoek en uiteindelijk werd uitgenodigd om een ​​getuigenverklaring af te leggen, maar twee derde hiervan werd gewist door de IICSA.

“Elke niet-institutionele kerndeelnemer kreeg geen toestemming om in het openbaar te spreken in het onderzoek,” zei ze, met de mededeling dat “veertig pagina’s van mijn verklaring werden verwijderd, alle verklaringen waren verborgen achter nummers en symbolen op de website.”

“Je zou je voorstellen dat je met een probleem in de noordelijke steden zoals Rotherham en Rochdale en Middlesbrough en Halifax, een van die steden zou hebben opgenomen in een openbaar onderzoek naar verkrachtingsbendes,” zei ze, en voegde daar nog aan toe: “Niet één ervan werd opgenomen, maar wel gebieden als Swansea, St Helens, Warwickshire.”

Andere figuren die kritiek hebben op de focus van het onderzoek, zijn onder meer Sarah Champion, het parlementslid uit Rotherham dat door Labour werd ontslagen omdat zij het probleem van Pakistaanse verkrachtingsbendes onder de aandacht bracht, en Rotherham-slachtoffer Sammy Woodhouse.

“Ze proberen te begraven wat er is gebeurd in plaatsen als Rotherham en Rochdale omdat ze bang zijn om racistisch genoemd te worden,” verklaarde de campagnevoerder, die zichzelf eerder beschreef als “slechts één van de tientallen meisjes… uitgebuit en gezien als blank afval” door drugsdealer Arshid Hussain en zijn compagnons.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Na groepsverkrachting door Pakistanen: Slachtoffer beschuldigd van racisme

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties