In Napels, Italië, demonstreerden honderden mensen tegen de nieuwe lockdown van de regio. Gisteren kondigde de president van de regio Campania, Vincenzo De Luca, de nieuwe lockdown aan. Het protest ontstond spontaan via het internet. Italiaanse politici hebben het al over “stadsoorlog” en kondigden aan dat ze actie zouden ondernemen tegen “criminele groepen”.

Het protest tegen de lockdown was afgekondigd in de vorm van een ‘flash mob’ in de sociale media. De foto’s van de demonstratie tonen dat vooral jonge Napolitanen de straat op gingen om zich te verzetten tegen de lockdown. Ze hebben genoeg van de beperking van hun vrijheid. De Italiaanse politiek toont hier weinig begrip voor. Ze zien de protesten als het werk van criminelen en hebben het zelfs over oorlog.

Spontaan georganiseerd via sociale media

Na de eerste pogingen van de politie om het protest te stoppen, verplaatsten de jongeren het protest spontaan naar andere delen van de stad en vervolgden de demonstraties. Ze gebruikten hiervoor de sociale media. Sommige van de protesten waren gewelddadig. Met vuurwerk en rookbommen vielen enkele demonstranten de politie aan. De politie moest worden uitgerust met gevechtsuitrusting.

Guerrillaoorlog

Vice-minister van Binnenlandse Zaken Matteo Mauri spreekt over een guerrillaoorlog. Voor hem zijn de protesten het werk van “criminele groepen”. Hij legt uit: “De agressie tegen de politie en in de straten van de stad en de nabijgelegen regio komen overeen met stedelijke oorlogsvoering en zijn dus criminele daden. En dit is hoe ze worden behandeld.”

Ook protesten in Dublin:

https://twitter.com/GlbBreakNews/status/1319587959088218113

En Londen

Lees hier meer over Lockdowns.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Hoge ambtenaar VS-leger: Er zal nooit meer een terugkeer naar “normaal” Post-COVID zijn

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties