Analisten bij Google: we manipuleren kiezers met algoritmen en gerichte advertenties

0
161

Een senior analist bij Google vertelt Project Veritas dat het bedrijf actief probeert de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden door middel van gerichte politieke advertenties op basis van de eigen politieke meningen en interacties van gebruikers. Het gaat vooral om het overtuigen van kiezers om Joe Biden te blijven steunen.

Ashwin Agrawal, verantwoordelijk voor Google Cloud Analytics, zegt dat alle sociale media en grote online platforms op de hoogte zijn van de politieke interacties en meningen van gebruikers en dat ze doelbewust gerichte advertenties gebruiken om de politieke opvattingen van mensen te beïnvloeden en, op de lange termijn, de uitkomst van de aanstaande presidentsverkiezingen.

Het gaat er vooral om dat de supporters van Joe Biden op hem en de Democraten blijven stemmen door hen advertenties van Biden te geven, want de theorie is dat hoe meer supporters een politicus zien, hoe meer hij hem ook zal steunen en met hem zal sympathiseren.

“Als je een democraat bent en je ziet steeds meer democratische advertenties, krijg je geen kans om je mening te veranderen”, stelt hij.

Hij geeft ook toe dat de algoritmen en advertenties die ze uitzenden heel goed de uitkomst van de verkiezingen kunnen beïnvloeden en dat het grotendeels gaat om propaganda die gebruikers gevoed wordt zonder dat ze erom gevraagd hebben.

“Als ik elke dag twee uur op Youtube zit en dan krijg ik in die tijd misschien 50 democratische advertenties”.

In tegenstelling tot vroeger toen klassieke tv groter was, is er vandaag de dag voor het personeel van Joe Biden de mogelijkheid om honderden verschillende advertenties te maken die in de loop van de tijd naar verschillende specifieke doelgroepen worden verzonden, vaak op basis van het activiteitenpatroon en de geschiedenis van de gebruiker op het sociale mediaplatform.

“Sommige mensen zouden zich waarschijnlijk ongemakkelijk voelen als ze erachter kwamen, want het is niet zoals gewone tv-commercials. Het heeft allemaal een persoonlijk aspect. Gewoon het idee dat Biden voor elke gelegenheid 500 verschillende advertenties maakt, maar we zien alleen degene die ons interesseert”.

Zoekresultaten worden ook genoemd als een manier om de uitkomst van de verkiezingen te beïnvloeden en Agrawal is erg ontevreden over hoe Google zijn gebruikers controleert zonder dat ze weten hoe ze worden beïnvloed.

“Ik denk dat wat ik denk dat het ergste is, is dat mensen niet begrijpen wat er met hen gebeurt … De waarheid is dat het platform je beïnvloedt op een manier die je niet hebt goedgekeurd”.

Agrawal zegt verder dat als hij zou zeggen dat hij Donald Trump zou steunen, hij waarschijnlijk zou zijn ontslagen en hij beschrijft Google als een extreem anti-Trump-werkplek. Hoewel zijn sympathieën voor Trump niet zouden worden aangehaald als officiële verklaring voor zijn ontslag, is hij ervan overtuigd dat ze er alles aan zouden doen om zijn voortdurende aanwezigheid op de werkvloer onmogelijk te maken.

“Het zou heel, heel moeilijk voor mij zijn om hier te blijven, want ja weet je, de druk, de sociale druk”, zegt hij en legt verder uit dat zij geloven dat een persoon die Trump steunt ook een slecht persoon is.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


https://dissident.one/2020/09/21/504/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties