Uit nieuwe cijfers blijkt dat slechts ongeveer een op de vijf Somaliërs aan het werk is en dat zeven op de tien alleen kleuteronderwijs of helemaal geen onderwijs hebben genoten.

Iets meer dan 60 procent is hier in de afgelopen 15 jaar gekomen, schrijft het tijdschrift Arbetet in zijn artikel over Somaliërs in Zweden.

Van degenen die sinds 2005 zijn gearriveerd, zijn de werkgelegenheidscijfers bijzonder somber – maar liefst 92 procent van hen is werkloos bericht Nya Dagbladet.

In deze context is het opmerkelijk dat de term “werkgelegenheid” niet noodzakelijkerwijs betrekking heeft op betaald werk of zelfstandige arbeid, maar ook op bepaalde maatregelen en programma’s van het arbeidsmarktbeleid.

Stemvee

Politiek gezien zijn de sociaal-democraten de partij waarmee de Somaliërs vooral sympathiseren. In het kiesdistrict Herrgården, waar veel leden van de etnische groep wonen, werden de sociaal-democraten met 87,5 procent van de stemmen de grootste van het hele land.

Baarmoederjihad

De groep valt ook op door het hoge geboortecijfer en Arbetet interviewt verschillende Somalische vrouwen die veel kinderen hebben gekregen ondanks dat ze geen vast inkomen of werk hebben.

“Het is een vaste baan om te bevallen en voor negen kinderen te zorgen”, legt een vrouw uit.

Een andere Somalische vrouw die in Zweden acht kinderen heeft gehad, beweert dat ze geen “tijd” heeft gehad om een ​​opleiding of baan te volgen, maar dat ze “goed kan koken”. Een van de vrouwen woont al 11 jaar in Zweden, maar heeft nog steeds geen andere opleiding gevolgd dan een kortere cursus Zweeds voor immigranten.

De voorzitter van de Somalische vereniging Hashim Abdikarem zegt dat Somaliërs veel kinderen hebben omdat dit een teken is van rijkdom en iets dat “respect opwekt”. Hoe meer kinderen je hebt, hoe hoger je status in de samenleving en de bevalling wordt als veel belangrijker gezien dan bijvoorbeeld onderwijs.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Aartsbisschop onthult: “Er is een plan om Europa te islamiseren met immigranten”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties