Volgens een studie van het Zwitserse Federale Bureau voor de Statistiek (OFS) vertegenwoordigen volwassen buitenlanders 57,8 procent van alle volwassenen die in 2019 zijn veroordeeld.

Van alle volwassenen die in 2019 werden veroordeeld voor het overtreden van de wet op de verdovende middelen, waren buitenlanders verantwoordelijk voor 57,9 procent van de gevallen. In het geval van de verkeerswet was dat 52 procent.

Wat betreft land van herkomst waren de meeste daders afkomstig uit Zuidwest-Afrika. Volgens de statistieken is dat 30 per duizend, wat betekent dat van de 1.000 mensen uit Zuidwest-Afrika er 30 een overtreding hebben begaan. Mensen uit West-Afrikaanse landen komen op de tweede plaats met een percentage van 21,7 per duizend.

Op de volgende plaatsen komen Jamaicanen (20,5), Haïtianen (19), immigranten uit de Dominicaanse Republiek en Jemen (17,7) en Zuid-Afrikanen (17,6). De Noord-Afrikaanse landen staan op de 8e plaats, terwijl ze in de laatste enquête op de 3e plaats stonden.

Het aantal immigranten uit het voormalige Joegoslavië dat voor een misdrijf is veroordeeld, is gedaald tot 7,6 personen per duizend, wat 0,3 per duizend minder is dan het jaar ervoor.

Britse en Canadese (1,2), Amerikaanse (1,4), Zweedse en Nederlandse (1,6) staatsburgers zijn het minst vertegenwoordigd in de strafrechtelijke veroordelingsstatistieken. Mensen met de Indiase nationaliteit hebben met 0,9 personen per duizend het laagste percentage veroordelingen, terwijl dat bij de Zwitsers 2,6 personen per duizend is.

Vreemdelingen vormen een groot percentage van de bevolking van Zwitserland, met 25,1 procent van alle inwoners, maar de meeste van deze buitenlanders komen uit landen van de Europese Unie, zoals Duitsland, Frankrijk en Italië. Dat betekent dat alleen het kleine percentage buitenlanders uit regio’s in het Midden-Oosten, Afrika en het Caribisch gebied een zeer onevenredig groot deel van de criminele veroordeelden in het land uitmaken.

Uit de gegevens van het OFS blijkt ook dat jonge buitenlanders minder overtredingen begaan dan buitenlandse volwassenen. Zij zijn met name verantwoordelijk voor 40 procent van de misdrijven in hun leeftijdsgroep.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


https://dissident.one/2020/10/16/1914/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties