Volgens informatie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken verzameld door BFMTV, zal de sluiting van de Pantin-moskee, die maandagavond op TF1 werd aangekondigd door Gérald Darmanin, na 48 uur, d.w.z. woensdagavond, van kracht worden. Het etablissement zal zes maanden gesloten zijn, zei AFP.

De grote moskee van Pantin (Seine-Saint-Denis) had op haar Facebook-pagina de haatvideo tegen Samuel Paty verspreid, zo heeft de voorzitter van de vereniging die de toekomstige gebedsplaats beheert, M’hammed Henniche, zondag toegegeven tegenover Liberation zoals wij meldden.


LEES OOK:

Frankrijk neemt fopmaatregelen tegen de Islam


Nu zijn moskee gesloten gaat worden, zegt de rector van de Pantin-moskee, Mohammed Henniche, dat hij “spijt” heeft van het besluit om de film te verspreiden en beweert dat het geen oproep tot geweld was.

Desondanks blijven er beschuldigingen bestaan ​​dat de moskee de moord steunde. De minister van Binnenlandse Zaken van het land is van mening dat de moskee, door de film te verspreiden, “een boodschap verspreidde dat de leraar moest worden ‘geïntimideerd'”.


LEES OOK:

De grote moskee van Saint-Denis verspreidde de haatvideo tegen de onthoofde leraar


Fascistische actie volgens de moskeevoorzitter

“Het kan een gebaar zijn om tegemoet te komen aan de algemene spanning”, reageerde M’hammed Henniche, de verantwoordelijk voor de grote moskee van deze stad ten noorden van Parijs, tegenover AFP. “Er is een zekere spanning, dus de overheid bevindt zich in een positie waar het nodig is dat hij sterke gebaren maakt, het is een gebaar om de emotie te absorberen, om te reageren”, voegde hij eraan toe, met spijt. “De fascosfeer heeft zo’n dimensie gekregen dat de uitvoerende macht verplicht is die te volgen”.

Om de sluiting van de plaats van aanbidding te rechtvaardigen, wees Gérald Darmanin ook met de vinger naar een imam van de moskee en verklaarde dat hij zijn kinderen had laten “opvoeden” in een ondergrondse school die begin oktober in Bobigny was gesloten: “Kinderen van 2 tot 6 jaar oud droeg de hijab, geen speeltuin, geen raam, geen leraar ”.Ongeveer vijftien instellingen, waaronder ondergrondse scholen, gebedshuizen, sporthallen of restaurants, zijn sinds 2018 gesloten in Seine-Saint-Denis, zo maakte de prefect van het departement in februari bekend.

Aankondiging van de eerste steenlegging. Links naast het nieuwbouwontwerp het huidige gebouw dat dienst doet als moskee. – Facebook.

Bouwwerkzaamheden lagen toch al stil

De Pantin-moskee is gevestigd in een oude gymzaal en in februari werd de eerste steen gelegd voor de bouw van een grote moskee. Vanwege Covid-19 lagen de bouwwerkzaamheden toch al stil en is het niet waarschijnlijk dat die binnenkort hervat zouden worden. M’hammed Henniche is de voorzitter van maar liefst 6 moskeeën en kan zijn preken dus gewoon elders voortzetten. Daarnaast zijn er nog honderden onder- en bovengrondse moskeeën beschikbaar in Parijs.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Marine Le Pen: ‘We moeten het islamisme met geweld uit ons land verdrijven’

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties