Ierland neemt de zwaarste maatregelen in Europa en sluit zijn bevolking op.

In de praktijk betekent de repressie dat slechts twee huishoudens elkaar buiten mogen ontmoeten, dat mensen maximaal vijf kilometer van huis mogen gaan en dat niemand meer gasten en bezoekers thuis mag ontvangen.

Het aantal deelnemers aan begrafenissen wordt beperkt tot tien en het aantal bruiloftsgasten tot 25. Georganiseerde buitenbijeenkomsten zijn verboden en Ieren mogen niet meer in pubs of restaurants zitten. Ook winkels die niet als “noodzakelijk” worden beschouwd, worden gesloten.

Officieel duurt de sluiting van de samenleving zes weken in het hele land, maar het is mogelijk dat het verlengd wordt. Wie de beperkingen overtreedt, loopt het risico gestraft te worden, schrijft de Irish Times.


Dossier Corona


De politieke leiders van Ierland beweren dat repressie nodig is om “een tweede golf” van de verspreiding van de infectie te vertragen en beweren dat als de Ieren zich aan de beperkingen houden, het voor hen mogelijk kan zijn om Kerstmis “op een zinvolle manier” te vieren, wat impliceert dat de beperkingen kunnen worden uitgebreid tot volgend jaar als de resultaten niet blijken te zijn wat de politieke leiders wilden.

Een periode van zes weken met beperkingen van niveau 5 zal de schatkist ongeveer 1,5 miljard euro kosten en zo’n 150.000 banen kosten, zei de Indiase premier van Ierland. Gevraagd naar de financiële gevolgen van de maatregelen, zei hij dat ze zouden worden gefinancierd door te lenen, maar hij erkende dat het effect op lange termijn aanzienlijk was.

Coronaire repressie verhardt in verschillende landen

Avondklok: het uitzonderlijke reiscertificaat om te downloaden (uittreksel). Screenshot van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Frankrijk – Sinds zaterdag moeten de inwoners van Île-de-France en de acht andere metropolen die onder de avondklok vallen (Lille, Grenoble, Lyon, Aix-Marseille, Montpellier, Rouen, Toulouse en Saint-Étienne) een certificaat voorleggen om hun huis te mogen verlaten tussen 21.00 uur en 06.00 uur, waarbij wordt vastgesteld of ze tot de uitzonderingen behoren die reizen mogelijk maken.

België – Net als buurland Frankrijk kiest België ervoor om een ​​avondklok in te stellen onder het mom van bescherming van zijn burgers tegen het coronavirus. De inperking van de vrijheden en rechten van burgers worden hier ook gerechtvaardigd door te stellen dat de coronatransmissie in het land toeneemt.

Iedereen die de mogelijkheid heeft om zichzelf te isoleren en van huis uit te werken, moet dit doen, alle bars en restaurants moeten vier weken gesloten zijn. Volgens AFP is het doel van de avondklok deels het voorkomen van de organisatie van “thuisfeesten” en mag er dus na 20.00 uur geen alcohol meer verkocht worden.

Zweden – De Zweedse regering wil een nieuwe wet invoeren die hen meer bevoegdheden geeft om de bewegingsvrijheid van burgers te beperken meldt Dagens Nyheter. Minister van Sociale Zaken Lena Hallengren wijst er verder op dat er al een aantal beperkingen op de vrijheden en rechten van Zweden zijn ingevoerd, zoals beperkingen op verpleeghuizen, restaurants, nachtclubs, openbare evenementen en bijeenkomsten, maar dat dit niet genoeg is en dat er veel hardere onderdrukking nodig is.

Groot-Brittannië – De eerste minister van Schotland, Nicola Sturgeon, heeft aangekondigd dat pubs, restaurants en cafés gedurende meer dan twee weken geen alcohol meer mogen verkopen. Verdere beperkingen zijn opgelegd in Ayrshire en Arran, Forth Valley, Greater Glasgow en Clyde, Lanarkshire en Lothian, waar alle drankgelegenheden volledig moeten sluiten.

Ten zuiden van de grens in Engeland had premier Boris Johnson vorige maand een uitgaansverbod vanaf 22 uur ingesteld voor horecagelegenheden. Boris Johnson had de vervroegde sluiting bevolen na een toename van het aantal gerapporteerde gevallen van coronavirus; recente cijfers suggereerden echter dat pubs, bars en restaurants verantwoordelijk waren voor slechts 3,2 procent van de nieuwe uitbraken.

Sommige medische experts zijn echter van mening dat al het gepraat over een “tweede golf” verkeerde informatie is op basis van vervormde en onjuiste informatie, gedeeltelijk gebaseerd op vals-positieve testresultaten.

Lees hier meer over Lockdowns.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Hoge ambtenaar VS-leger: Er zal nooit meer een terugkeer naar “normaal” Post-COVID zijn

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties