Het meisje sliep maar werd gewekt door het feit dat Abderisaq naakt was en bezig was haar te verkrachten. Hij heeft elk vergrijp ontkend en beweert dat hij het meisje nooit heeft ontmoet. Volgens getuigen voelt de 12-jarige zich erg slecht na het misbruik. De straf is wegens de jonge leeftijd van de dader op 2 jaar in de gevangenis vastgesteld.

Het was ergens tussen 1 januari en 31 maart van dit jaar dat een 12-jarig meisje in Trollhättan werd verkracht door de 18-jarige Abderisaq Omar Muhamed uit Somalië. Hij ontkent de misdaad, meldt Radio Zweden, die ervoor kiest de dader te beschermen door zijn naam en foto niet te publiceren en ook informatie over de immigrantenachtergrond van de veroordeelde weglaat.

Politie foto’s van Abderisaq.

Het meisje heeft tijdens het verhoor van de politie verteld dat ze Abderisaq via zijn broer heeft ontmoet. Ze gelooft dat het tijdens “Herfstdag”, in 2019, was toen zij en haar vriend werden aangeboden om hun mobiele telefoons op te laden in een appartement waar Abderisaq en zijn broer wonen.

Abderisaq nodigde het meisje vervolgens bij verschillende gelegenheden uit in zijn appartement in de middagen en vroege avonden. Hij nam ook contact op met de 12-jarige via de app “Snapchat” maar verwijderde na elk telefoontje alle chats en beval het meisje ook hetzelfde te doen, iets waarvoor ze de reden niet begreep.

Abderisaq begon ook het meisje te fotograferen en eiste dat ze op de foto’s licht gekleed zou zijn. Het was iets wat ze vervelend vond.

De identiteitskaart van Abderisaq 

Op een gegeven moment vond het meisje de identiteitskaart van Abderisaq in zijn kamer. Ze heeft verklaard dat ze geschokt was dat hij in 2001 geboren bleek te zijn en zoveel ouder dan zij.

Op een late namiddag viel het meisje in slaap in de kamer van Abderisaq, maar werd na een tijdje wakker toen ze door hem verkracht werd. Ze herinnert zich dat hij helemaal naakt was en dat ze probeerde weg te komen.

Hij beval haar echter met de woorden “lig stil” en zette het misbruik voort. Het meisje vertelde Abderisaq verschillende keren dat ze dat niet wilde en probeerde hem weg te duwen. Ten slotte gaf hij toe en liet haar los.

Dubbele nationaliteit

Op 27 november 2008 heeft het Zweedse migratiebureau een aanvraag ingediend voor een permanente verblijfsvergunning voor Abderisaq, die is verleend op 4 juni 2009. Op 12 september 2017 is Abderisaq een staatsburger van Zweden geworden. Hij behoudt nog steeds zijn Somalische staatsburgerschap.

Strafblad

Abderisaq verschijnt al onder vier secties in het strafregister. De misdaden waarvoor hij is veroordeeld zijn diefstal, aanranding, mishandeling, huisvredebreuk en mishandeling in de rechtbank. Hij is veroordeeld tot jeugddetentie en een boete voor deze misdrijven.

De uitspraak van de rechtbank

Op 2 oktober 2020 kondigde de rechtbank van Vänersborg een uitspraak in de zaak aan.

Abderisaq Omar Muhamed, geboren op 27 november 2001 en een staatsburger van Somalië en Zweden, werd veroordeeld voor kinderverkrachting, driemaal wegens diefstal en onwettig bezit van vals geld. De straf was twee jaar gevangenisstraf en die eerder uitgedeelde jeugdzorg werd geschrapt.

Het feit dat de vrijheidsstraf, ondanks de ernstige en vele misdaden samen met een eerder crimineel verleden, op slechts twee jaar is gesteld, rechtvaardigt de rechtbank met  de “overweging dat Abderisaq slechts 18 jaar oud is”.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Irakees onthoofdt 17-jarig Zweeds meisje – Bewaart haar hoofd als trofee in een koffer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in