De president van de National Rally is de eerste politieke vertegenwoordiger die de plaats van de tragedie heeft bezocht.

Marine Le Pen ging op maandagochtend 19 oktober naar het college van Conflans-Sainte-Honorine, waar Samuel Paty, de op vrijdag vermoorde geschiedenisprofessor, les gaf. Ze werd vergezeld door Jordan Bardella, de woordvoerder van de National Rally, en enkele plaatselijke gekozen functionarissen.


LEES OOK:

De grote moskee van Saint-Denis verspreidde de haatvideo tegen de onthoofde leraar


Ik wilde hulde brengen aan deze leraar die onder absoluut erbarmelijke omstandigheden werd vermoord door een islamitische fundamentalist omdat hij het secularisme en de vrijheid van meningsuiting verdedigde“, verklaarde ze voor de microfoon van BFMTV. ‘Ik denk dat het de rol van elke gekozen vertegenwoordiger van de Republiek is om deel te nemen aan dit eerbetoon.

Een professor onthoofd omdat hij de cartoons van Charlie Hebdo heeft getoond: in Frankrijk bevinden we ons op dit niveau van ondraaglijke barbarij. Het islamisme voert oorlog tegen ons: het is met geweld dat we het ons land uit moeten verdrijven ”, reageerde de voorzitter van de National Rally vrijdagavond op Twitter op de aankondiging van de aanslag.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Marine Le Pen eist de terugkeer van alle niet-begeleide minderjarigen naar hun thuisland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties