De bouw van een 10 km lang stuk ondergrondse barrière rond de grens van Hongarije met Servië is in alle rust afgerond, meldt de liberale nieuwssite hvg.hu. De kosten van de extra barrière, die de illegale binnenkomst in Hongarije via ondergrondse tunnels moet tegenhouden, bedragen 38 miljoen HUF (104.491 euro).

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de exacte locatie van de omheining niet gespecificeerd, die in totaal 650 miljoen HUF zou kosten als ze voor het hele Kroatische-Servische grensgedeelte zou worden gebouwd, schrijft hvg.hu.

De nieuwe ondergrondse oplossing werd gecreëerd om illegale toegangspogingen vanuit gegraven tunnels onder de grensafscheiding tegen te gaan.

Volgens officiële gegevens is het aantal mensen dat probeert de grens van Hongarije illegaal over te steken sinds afgelopen herfst toegenomen, en de politie beweert dat mensensmokkelaars proberen illegale migranten door de ondergrondse tunnels te smokkelen.

De eerste tunnel werd eind vorig jaar ontdekt. Sindsdien zijn er nog veel meer gevonden, soms meerdere op één dag. Daarom werd in augustus in Röszke aangekondigd dat door het groeiende aantal tunnels de grensbarrière zou worden versterkt met een ondergronds gedeelte.

De politie meldde de ontdekking van de laatste tunel op 5 oktober. De afgelopen maand zijn er ook tunnels gevonden in de buurt van Szeged, Ásotthalom, en Kelebia, merkt hvg.hu op.

Tot nu toe heeft de regering van Orbán 12,6 miljard HUF uitgegeven aan de grensbarrière aan de zuidelijke grenzen van Hongarije. Het is uitgerust met thermische camera’s, sensoren en er wordt voortdurend gepatrouilleerd door politieagenten en soldaten.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


https://dissident.one/2020/09/25/685/

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties