Na de terroristische executie van vrijdag in Parijs op vrijdag, waar een leraar werd onthoofd in de open straat nadat hij studenten had geleerd over vrijheid van meningsuiting met de bekende Mohammed-cartoons als voorbeeld, stromen de eerbetoningen aan de moslimterrorist binnen op sociale media. 

Het was vrijdag om 17.30 uur dat de 18-jarige Abdulak Anzorov, een moslimmigrant geboren in Moskou met een Tsjetsjeense achtergrond, in naam van Allah, leraar Samuel Paty van zijn leven beroofde in de buitenwijk Conflans-Saint-Honorine buiten Parijs in Frankrijk.

Abdulak emigreerde in 2008 met zijn gezin naar Frankrijk en kreeg dit jaar een verblijfsvergunning voor tien jaar, meldt Sammhällsnytt. Hij wordt ervan verdacht te zijn opgeroepen via een radicale moskee in het land. De moskee zou informatie hebben gedeeld die erop wees dat de leraar de karikaturen van Mohammed had getoond die het satirische tijdschrift Charlie Hebdo eerder had gepubliceerd.


LEES OOK:

Macron: Arabisch onderwijs op scholen en 10 miljoen euro om de islamitische cultuur te bevorderen


De onthoofding van de terrorist wordt door velen geprezen

In tegenstelling tot de pogingen van president Macron om het land met woorden gerust te stellen dat Frankrijk verenigd is en dat de terroristische aanslag “Frankrijk niet kan verdelen”, zijn er genoeg commentaren die laten zien hoe moslims de terrorist prijzen als een “held” en andere critici van de islam waarschuwen dat meer bloed zal worden vergoten als men hun profeet Mohammed of de koran bespot.

Hieronder staan ​​een aantal reacties op de Facebook-pagina van de Arabische televisiezender Al Jazeera. Soortgelijke commentaren zijn bijvoorbeeld ook te lezen op de Arabische zender van France24.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Marine Le Pen eist de terugkeer van alle niet-begeleide minderjarigen naar hun thuisland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties