Terwijl de Franse kranten al twee dagen nauwelijks over iets anders berichten dan ‘de onthoofding’, was de NOS gisteren voornamelijk bezig zichzelf te wentelen in zelfmedelijden en vergeleek zich met de afgeslachte redactie van Charlie Hebdo omdat ooit iemand eens tegen een spatbord van een van hun busjes had gepist.

De Volkskrant vroeg zich gister weer eens af of het wel iets met de islam te maken had, terwijl wij binnen een uur na de onthoofding wisten te melden dat de aanklager belast met terrorismezaken de aanslag in behandeling had genomen. Vandaag is er al niets meer te vinden in de Volkskrant. We moeten het vooral zo snel mogelijk vergeten.

De NOS kon er vandaag nog net niet omheen dat tienduizenden Fransen de straat op waren gegaan om Samuel Paty te herdenken en te demonstreren voor de vrijheid van meningsuiting. In Nederland demonstreren we alleen voor serie-criminele negers die een overdosis fentanyl nemen en dat wordt dan wekenlang door alle media uitgemolken. De dood van een niet-criminele hardwerkende blanke burger is niet interessant voor de vijandige media.

Ook niet voor minister-president Mark Rutte die zich nog niet verwaardigd heeft een woord aan de zaak te besteden, maar het naar aanleiding van de illegale demonstratie olv. Femke Halsema en een daaropvolgend gesprek met wat extremistische zwarten wel nodig vond om zich uit te spreken tegen zogenaamd ‘systemisch racisme’. Over het voortdurende racisme tegen de originele blanke bewoners van Nederland en Europa horen we hem nooit.


LEES OOK:

De onthoofding wordt geprezen als een heroïsche daad: “Een waarschuwing voor alle critici van de islam”


Abdelhakim Sefrioui, een islamistische activist aan de basis van de haat

In interviews die op 12 oktober werden gefilmd, eiste de man, die sinds de jaren negentig de dossiers van de inlichtingendiensten vult, de “onmiddellijke schorsing” van Samuel Paty, de op vrijdag vermoorde leraar geschiedenis en aardrijkskunde. Hij werd in hechtenis genomen.

Hij is een onvermoeibare campagnevoerder voor het islamisme. Al vijfentwintig jaar doorkruist hij de Parijse regio en zet hij de republikeinse instellingen onder druk, met name het nationale onderwijssysteem. Onder de video’s die de krankzinnige spiraal in gang hebben gezet die lijkt te hebben geleid tot de onthoofding van Samuel Paty, een geschiedenis- en aardrijkskundeleraar bij Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines), horen we zijn koude en vastberaden woorden. Met zijn door de tijd gebleekte baard vond Abdelhakim Sefrioui, geboren op 21 april 1959 in Fez (Marokko), een nieuw gevecht door de keuze aan te vallen om de cartoons van Mohammed in de achtste klas te laten zien. Op zaterdag werden hij en zijn vriendin in hechtenis genomen in het kader van het onderzoek dat door de nationale aanklager voor terrorismebestrijding (Pnat) werd ingesteld.


LEES OOK:

De moslims in Europa worden radicaler


Het jihadcommandocentrum verspreidde de haatvideo tegen de onthoofde leraar

M’hammed Henniche ontkent het niet. Ja, de grote moskee van Pantin (Seine-Saint-Denis) heeft op haar Facebook-pagina de boodschap van de vader van het college van Bois-d’Aulne uitgezonden. “Ik bevestig het aan jou“, zei hij tegen Liberation, de voorzitter van de vereniging die de toekomstige gebedsplaats beheert waarvan de eerste steen in februari werd gelegd.

Net als honderden mensen ontving de moslimleider een tiental dagen geleden de eerste video van Brahim C., de vader van de student die de campagne tegen Samuel Paty, de vermoorde leraar, op vrijdagavond lanceerde: in Conflans-Sainte-Honorine. ‘Minstens tien mensen hebben het naar mij gestuurd. Het circuleerde veel, vooral via WhatsApp-groepen”, zegt Henniche.

“De video was al viraal in moslimkringen”

Ik schrok niet van de cartoons“, stelt hij bij Liberation, “Of ze nu zijn gepubliceerd of niet, het kan ons nu niet schelen”. Op 9 oktober ‘s avonds plaatste de moslimambtenaar de video. Wat Henniche zou hebben gemotiveerd, is de discriminatie die volgens hem aan de moslimleerlingen wordt opgelegd in het kader van de cursus die op 5 oktober door Samuel Paty werd gegeven. “Ik begrijp niet dat men kinderen van de Republiek vraagt ​​de klas te verlaten“, verklaart Henniche.


Om hun gevoelige moslimoogjes niet aan die verschrikkelijke cartoon bloot te stellen, gaf de leraar, die door zijn leerlingen in dezelfde Liberation omschreven wordt als ‘supergrappig en geliefd‘, zijn leerlingen de keuze om de les te verlaten zodat ze niet geconfronteerd hoefden te worden met de godslastering. Het was geen discriminatie maar een dienst die de favoriete leraar zijn leerlingen gunde (redactie Dissident).


Hoe dan ook, M’hammed Henniche neemt de verantwoordelijkheid voor het vertonen van de video. Maar hij ontkent dat hij zijn publiek heeft vermenigvuldigd. “Het was al viraal in moslimkringen“, zegt hij.

De voorzitter van de moskee is een bekend figuur in de regio Parijs. Aan het hoofd van de Unie van moslimverenigingen van Seine-Saint-Denis heeft Henniche invloed op lokale functionarissen van gebedshuizen en politieke figuren in het departement. De zaak is meer dan beschamend voor de toekomstige grote moskee van Pantin. De bouw had deze zomer moeten beginnen, maar werd vertraagd vanwege de Covid-19-pandemie. Het project dat de moslimverenigingen van Pantin samenbrengt, wordt ondersteund door de gemeente die de grond heeft geleverd.


LEES OOK:

Parijs: Diversiteits-Leraar die Mohammed cartoons vertoonde onthoofd – Dader doodgeschoten


Communiqué waarin de aanval sterk wordt veroordeeld

Ondertussen vinden de gebeden nog steeds plaats in het oude pand dat enkele jaren geleden erg druk werd bezocht door groepen jonge salafisten. “Er is veel veranderd“, zegt Henniche. De salafistische imam Ibrahim Abou Talha is daar echter nog steeds gestationeerd. Van Malinese afkomst trainde hij in het giftige salfisten-centrum van Dammaj in Jemen, dat ook een van de Kouachi-broers, de aanslagplegers op Charlie Hebdo, had zien passeren.

De predikant maakt deel uit van een netwerk waar we ook Youssef Abou Anas aantreffen, het voormalig hoofd van de moskee van Ecquevilly (Yvelines) die in november 2016 door de autoriteiten werd gesloten wegens radicalisme. Volgens de president van de moskee is Ibrahim Abu Talha echter niet langer de enige imam die tijdens het grote gebed op vrijdag predikt.

Zoals veel moslimleiders in de regio Parijs kent Henniche ook Abdelhakim Sefrioui, de islamistische activist die de gewelddadige campagne tegen Samuel Paty leidde. De moslimleider beweert in 2012 met hem gebroken te hebben. “Hij had gedreigd om voor de moskee te komen demonstreren omdat ik had deelgenomen aan een reis naar Israël “, zei hij.

Vanaf vrijdagavond werd de video van de vader van het gezin verwijderd van de Facebook-pagina van de gebedsruimte. Tijdens het proces bracht de moskee een persbericht uit waarin het conflict de onthoofding in Conflans-Sainte-Honorine sterk werd veroordeeld. Henniche betreurt het dat hij de video heeft uitgezonden. ‘Niemand’, zei hij , ‘echt niemand kon zich voorstellen dat het op 9 oktober, toen ik het plaatste, zou eindigen met deze moord’.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Aartsbisschop onthult: “Er is een plan om Europa te islamiseren met immigranten”

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties