De Brusselse eurocraten willen in de toekomst besluiten op het gebied van het buitenlands beleid nemen met een gewone meerderheid in plaats van met unanimiteit.

Hongarije wijst dit af als onaanvaardbaar De leden hebben dan niet langer het recht om hun eigen belangen te behartigen. Met een verwijzing naar het voormalige Sovjetregime zei Hongarije tegen de Duitse minister van Buitenlandse Zaken dat hij zijn “imperialistische toon” moest matigen.

Linkse onderdrukking

De liberale regeringen en Brussel zelf willen dit nieuwe plan aan de Unie opleggen, meldt Wochenblick. Het is gericht tegen lidstaten die de richtsnoeren van Brussel niet willen volgen. Zij zouden dan ook de negatieve gevolgen moeten dragen van een beslissing die zij in het geheel niet steunen. Het plan is ook in strijd met het EU-recht: de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó zei dat er unanimiteit vereist is in zaken van buitenlands beleid.


LEES OOK:

Vice-voorzitter van het EU-parlement wil Polen en Hongarije uithongeren


Wraak over VN-migratiepact

Hongarije beschouwt dit plan ook als een wraakactie van Brussel, vanwege de blokkade van het VN-migratiepact door het land. De EU wilde destijds toestemming om namens alle lidstaten met de VN te onderhandelen en te ondertekenen. Hongarije heeft dit op het laatste moment geblokkeerd. Hongarije behoudt zich nog steeds het recht voor om zijn eigen belangen te vertegenwoordigen in internationale organisaties. Dit omvatte ook het niet ondersteunen van de migratie, zei Gergely Gulyás, hoofd van het Hongaarse regeringsbureau.

Klinkt als het Sovjetregime

Ook op een ander vlak probeert Brussel Polen en Hongarije onder controle te houden. In de toekomst moet de naleving van de “Europese fundamentele waarden” worden gekoppeld aan de toewijzing van EU-middelen. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas is een groot voorstander van deze links-liberale zweep, en onlangs zei hij in alle openheid dat dit mechanisme een extra instrument zou zijn dat “zeer pijnlijk zou zijn voor landen als Hongarije en Polen”.


LEES OOK:

Soros wil dat de EU een voorbeeld stelt en Hongarije een financieel nekschot geeft


Hongarije reageerde verontwaardigd: “Alweer? We hadden al soortgelijke ervaringen in de vorige eeuw. Het zou raadzaam zijn om deze imperialistische toon uit te schakelen…”, zei Gulyás. Het “rechtsstaatmechanisme” stond al in het middelpunt van de EU-begrotingsonderhandelingen, maar werd vervolgens verzwakt omdat Hongarije dreigde de begroting te blokkeren. De bal ligt nu bij het Europees Parlement, dat inspraak heeft in de begroting. De linkse lobby, waaronder Duitsland, wil strengere eisen stellen aan het mechanisme.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


https://dissident.one/2020/09/25/685/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties