Farid Ikken, een Algerijnse staatsburger die voor de Zweedse Radio werkte, is veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf voor de islamitische terroristische aanslag in 2017 buiten de Notre-Dame in Parijs. De voormalige SR-journalist viel een politieagent aan met een hamer en mes en zal na het uitzitten van zijn straf naar Algerije worden gedeporteerd.

Het is iets meer dan drie jaar geleden dat Ikken een politieagent met een hamer aanviel bij de kathedraal Notre-Dame. De voormalige journalist zou in verband met de aanslag hebben geroepen “dit is voor Syrië”. Zelf heeft hij beweerd dat het niet zijn bedoeling was om iemand kwaad te doen – een bewering die de rechtbank als onzin heeft afgewezen, schrijft Samhällsnytt.

Ikken woonde tussen 2006 en 2014 in Zweden en zou journalistiek hebben gestudeerd in Stockholm en Uppsala. Hij werkte onder meer voor de Zweedse Radio, Dagens Industri en Södermanlands Nyheter en ontving de journalistenprijs “Voor diversiteit – tegen discriminatie” voor een rapport over de problemen van asielzoekers bij het verkrijgen van medische zorg.

Volgens het roddelblad Aftonbladet trouwde Ikken met een Zweedse vrouw en verhuisde later naar Zweden, kort daarna scheidden ze, maar Ikken bleef in het land van melk en honing en uitkeringen.

De Zweedse radio heeft bevestigd dat de man zes weken stage heeft gelopen bij hen, maar ontkent dat hij sindsdien in dienst is geweest van de zender. Volgens informatie, echter, heeft de terrorist een freelance agentschap dat beurtelings, van onder andere Sveriges Radio en Uppsala Nya Tidning opdrachten kreeg.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Marine Le Pen eist de terugkeer van alle niet-begeleide minderjarigen naar hun thuisland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties