Éric Zemmour, de Franse filosoof en essayist, is opnieuw het doelwit geworden van de ethische commissie van Canal + Group, de netwerkeigenaar van CNews, voor opmerkingen die hij onlangs maakte over zogenaamde ‘onbegeleide minderjarigen’ tijdens een van zijn frequente optredens op de zender.

Vijf leden van de ethische commissie spreken met Christine Kelly, een Franse journaliste die vaak in dezelfde programma’s als Zemmour te zien is geweest, evenals CNews-chef Serge Nedjar en verschillende magistraten om te bepalen of de schrijver nog wel zendtijd moet krijgen op de zender.

De herziening van Zemmour’s plaats in het CNews-programma en een onderzoek dat door het Parijse openbaar ministerie is ingesteld wegens “aanzetten tot rassenhaat” en “racistische openbare beledigingen” komen slechts enkele dagen nadat de rechtse denker een boete van 10.000 euro heeft gekregen voor het zogenaamd “aanzetten tot religieuze haat” tijdens een toespraak die hij afgelopen september over de islam en migratie heeft gehouden.

Ditmaal ontstak Zemmour, zoals hij zo vaak doet, de publieke opinie toen hij minder dan vleiende opmerkingen maakte over ‘onbegeleide minderjarigen’ in Frankrijk op het programma Face à l’Info eind vorige maand, meldt Le Parisien.

Wanneer hij verwijst naar de ‘niet-begeleide minderjarigen’ die in Frankrijk wonen, argumenteert Zemmour dat “elke buitenlandse minderjarige ons 50.000 euro kost… Het zijn dieven, het zijn moordenaars, het zijn verkrachters, en dat is alles wat ze doen.”

De NGO SOS Racisme, de Internationale Liga tegen Racisme en Antisemitisme en het departement Loire-Atlantique hebben ook parallelle klachten ingediend tegen Zemmour voor zijn commentaar.


LEES OOK:

Alle niet-begeleide minderjarige migranten moeten uit Frankrijk worden gedeporteerd, zegt filosoof Éric Zemmour


Eerder deze maand veroorzaakte Zemmour opnieuw ophef toen hij beweerde dat onbegeleide minderjarige migranten in Frankrijk niet alleen de staat enorme sommen geld kosten, maar dat ze ook een belangrijke bron van misdaad en criminaliteit zijn, zo meldde Dissident.

De Franse regering is steeds meer verontrust over Zemmour en zijn groeiende populariteit in Frankrijk. Zijn shows breken records. Bijvoorbeeld, zijn verschijning op CNews trok een record van 600.000 kijkers op 5 oktober. Het Élysée is naar verluidt bezorgd dat Zemmour een bedreiging zou kunnen vormen voor de herverkiezing van president Emmanuel Macron. Uit peilingen blijkt dat zijn belangrijkste mededinger, Marine Le Pen, het waarschijnlijk beter zal doen bij de volgende verkiezingen in 2022.


LEES OOK:

Eric Zemmour: “Frankrijk dreigt te sterven door Omvolking”


Zemmour, misschien wel Frankrijks meest eminente publieke rechtse intellectueel, is al jaren een uitgesproken criticus tegen de massale migratie van de derde wereld naar Europa. Eind vorige maand beweerde Zemmour, toen hij op CNews sprak, dat massale migratie naar Europa moet worden beschouwd als niets minder dan vervanging van de bevolking, een misdaad tegen de Europese volkeren, en waarschuwde hij dat het zou eindigen in bloedvergieten, zo meldde Dissident.

“Immigratie verandert de samenstelling van een volk. Het is een misdaad tegen de Europese volkeren, het zal eindigen in bloedvergieten,” zei Zemmour.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Marine Le Pen eist de terugkeer van alle niet-begeleide minderjarigen naar hun thuisland

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans Portugal
Frans Portugal
2 jaren geleden

Er is maar één oplossing voor dit “probleem” grenzen sluiten voor dit soort figuren. En al dat gezever dat dit niet zo eenvoudig ligt is bulshit. Kijk naar de ingrijpende maatregelen tegen covid, daar is ook alles uit de kast getrokken én ingevoerd!!!