Vier jaar lang kon een immigrant uit de Oost-Afrikaanse archipel van de Comoren (30) ongehinderd zijn kwaad doen in Karinthië. Omdat de politie weigerde het publiek te informeren over de serieverkrachter uit angst voor “hysterie en paniek”, had de Afrikaan lange tijd vrij spel.

De verkrachtingen vonden altijd plaats in hetzelfde maïsveld bij een grote discotheek in Klagenfurt. Omdat de verdachte snel een bekentenis aflegde in de rechtbank, duurde het proces niet al te lang – hij werd veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf. Zijn advocaat had hem geadviseerd de daden toe te geven, zodat de slachtoffers het trauma niet opnieuw zouden moeten herbeleven. Zo had een slachtoffer gezegd dat ze “doodsangst” uitstond.

Toeval maakt een einde aan de verkrachtingsreeks

De zwarte Afrikaanse immigrant werd pas na vier jaar ontdekt – en “Toeval” was een grote hulp. Uiteindelijk hebben noch de getuigenissen van de slachtoffers, noch het vage signalement hem veroordeeld. De doorbraak kwam pas na een uitstrijkje van de mondholte als gevolg van een ander misdrijf. Toen het DNA-profiel overeenkwam met dat van de verkrachtingen, was het duidelijk: dit is het “Beest van de Südring”.


LEES OOK:

Wenen is gevallen – Laatste verkiezingen waarbij Oostenrijkers de meerderheid in hun eigen hoofdstad vormen


Doofpot

Het is echter goed mogelijk dat hij ook voor andere overtredingen wordt aangeklaagd. Maar – en dit was zeker het onderwerp van kritiek in de media – noch de politie, noch het Openbaar Ministerie wilde een opsporingsfoto uitgeven, op basis waarvan nog meer slachtoffers naar voren hadden kunnen komen. “Oe24” sprak daarom in maart over een “politieschandaal” en stelde de open vraag: “Wat moet hier verdoezeld worden?


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


https://dissident.one/2020/10/08/1345/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties