Veel migranten die in de Oost-Duitse stad Leipzig wonen, hebben appartementen die door het woning- en bouwbedrijf van de gemeente Leipzig (LWB) worden aangeboden, afgewezen omdat ze te ver van het stadscentrum zijn, geen lift hebben of op een andere manier niet aan hun verwachtingen voldoen, meldt het in Berlijn gevestigde Duitse weekblad Junge Freiheit.

Het LWB van Leipzig biedt momenteel gratis onderdak aan 1.972 migranten die in het land asiel hebben gekregen, en alleen al in de afgelopen negen maanden heeft het 370 aanvragen voor verdere huisvesting ontvangen en zijn er 30 contracten ondertekend. Meer dan de helft van hen woont al minstens twee jaar in de appartementen, maar de stad is van plan om elk migrantengezin een eigen appartement te blijven aanbieden.

Toch meldt het LWB dat veel migranten de nieuwe huisvesting hebben afgewezen, maar heeft het geen officiële cijfers over het aantal vrijgegeven.


LEES OOK:

74-jarige hielp asielzoekers, moet nu woning verlaten – Ruimte nodig voor asielzoekers


Volgens het LWB is de vraag naar appartementen met één of meer dan vier kamers op dit moment het grootst.

Volgens de stadsstatistieken had Leipzig, met een bevolking van bijna 600.000 inwoners, 61.170 inwoners van buitenlandse afkomst, waarvan de grootste drie groepen afkomstig zijn uit de Russische Federatie (9.712), Syrië (9.498) en Polen (6.279).

In juni van dit jaar gingen migranten in de financiële hoofdstad van Duitsland, Frankfurt am Main, de straat op om te protesteren tegen hun accommodatie in Bonames, de plaats van een oud vliegveld.

Migrantenwoningen in Bonames, Frankfurt am Main

Zo’n 100 bewoners blokkeerden de straten in Bonames en de nabijgelegen wijk Kalbach en klaagden onder andere over slechte WiFi, onvoldoende elektriciteit, te kleine appartementen en te weinig privacy. De bewoners vonden ook de locatie van de accommodatie over het algemeen ongeschikt.

Naar aanleiding van de protesten heeft de stad aangekondigd dat zij “gedeeltelijk aan hun eisen zal voldoen”.


LEES OOK:

Duitsland financiert migratie: 64,5 miljard euro voor “vluchtelingen”


Sommige Duitsers zijn verontwaardigd over het feit dat sommige migranten de gratis huisvesting die door de Duitse belastingbetaler wordt gesteund, afwijzen, alleen maar omdat bepaalde accommodaties niet aan de verwachtingen voldoen. De Duitse regering is van plan om de komende drie jaar 64,5 miljard euro uit te geven aan migranten, inclusief de kosten voor huisvesting in een tijd waarin veel Duitsers moeite hebben om de huur te betalen.


LEES OOK:

Duitsland: Bejaard echtpaar moet appartement verlaten voor “vluchtelingen”


In sommige gevallen zijn Duitsers zelfs uit hun eigen huis gezet – ook oudere Duitsers – om ruimte te maken voor migranten.

Dit jaar zei minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Saaraland Klaus Bouillon, die deel uitmaakt van de Christen-Democratische Unie (CDU) van Angela Merkel, dat de Duitsers steeds sceptischer worden over massa-immigratie als ze zien dat migranten betere en meer voordelen krijgen dan zijzelf.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Duitsland: Bijna 64.000 strafbare feiten gepleegd door “immigranten” in slechts drie maanden

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties