De Londense woordvoerder van Osama bin Laden mag terug naar Groot-Brittannië, nadat hij zijn terreurvonnis in de Verenigde Staten heeft uitgezeten.

De 60-jarige Adel Abdel Bary, of Bari, een Egyptisch staatsburger die in de jaren negentig van de vorige eeuw met de hulp van Amnesty International asiel kreeg in Groot-Brittannië, zal de komende weken uit de federale gevangenis in de VS worden vrijgelaten.

Hij werd vervroegd vrijgelaten op grond van medeleven vanwege de coronaviruspandemie, volgens The Times – als oudere en excessief dikke man wordt hij beschouwd als risicodrager.

Bary zat voor zijn rol in de beruchte bomaanslag op de Amerikaanse ambassade in Kenia en Tanzania, waarbij honderden doden en duizenden gewonden vielen.

Bary is een gezochte man in Egypte, waar hij bij verstek ter dood is veroordeeld voor zijn aandeel in een complot om een openbare markt op te blazen, maar het is bijna zeker dat de Britse regering hem niet zal uitleveren aan zijn vaderland, vanwege binnenlandse en Europese wetten die erop staan dat de Britten het op zich moeten nemen om buitenlandse terroristen die in hun vaderland de doodstraf krijgen, op te vangen.

Zijn zoon, Abdel-Majed Abdel, is ook een terrorist. Hij heeft een “carrière” in Londen opgegeven om in dienst te treden bij jihadisten in Syrië, waar hij met een afgehakt hoofd in een sociale-mediapost werd gezien.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


https://dissident.one/2020/10/05/1232/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties