Vrijdag presenteerde Marine Le Pen de lancering van een campagne tegen het Europees Pact voor Migratie en Asiel, zo meldde TV5 Monde. Volgens de leider van de Nationale Rally is het migrantenpact een georganiseerd plan om de Europeanen onder te dompelen in een massale invasie van immigranten die nooit meer zullen vertrekken, wat leidt tot de “zelfmoord” van Europa.

“Het is een georganiseerd plan om Europa, en de naties waar het uit bestaat, om te volken”, zei Le Pen. “Het is een echt pact met de duivel dat zal leiden tot de “zelfmoord” van Europa”, verklaarde ze tijdens een persconferentie in het hoofdkwartier van haar partij in Nanterre.

De Europese Commissie presenteerde de EU-lidstaten eind september een pact inzake migratie en asiel, dat tot doel heeft het asielbeleid op het continent te hervormen.

“Het ‘Pact voor Migratie’ is bedrieglijk humanistisch, antidemocratisch, onomkeerbaar en destructief”, schreef ze op Twitter.

Volgens Le Pen is het in het pact geschetste immigratieplan een destructieve vorm van immigratie met als doel een buitenlandse bevolking te transplanteren die Europa niet opnieuw zal verlaten. Bovendien zegt Le Pen “dat het het economische, sociale en culturele evenwicht van onze landen in gevaar zal brengen”.

“Het pact zou de ondergang van onze sociale systemen betekenen, de verergering van de werkloosheid, de huisvestingscrisis, een toename van de criminaliteit en de conflicten tussen de gemeenschappen, de opmars van het islamisme en de risico’s van het terrorisme, en het in vraag stellen van onze beschavingswaarden”, somt ze op.

“In een tijd waarin de president van de Republiek en de Franse regering terecht het onderwerp separatisme aangrijpen, kunnen we niet begrijpen dat hij zich voorbereidt om de identiteitskloof te verergeren”, voegde de voormalige presidentskandidaat toe.


LEES OOK:

Macron: Arabisch onderwijs op scholen en 10 miljoen euro om de islamitische cultuur te bevorderen


Volgens Marine Le Pen zouden 60 tot 70 miljoen migranten zich in een paar jaar tijd in Europa kunnen vestigen, meldt Remix.

Bovendien heeft het Europees pact tot doel immigratie te bevorderen en uitwijzingen te ontmoedigen. Bovendien zal het de volkeren en hun regeringen onderwerpen aan de dictatuur van de Europese Commissie, stelde ze.

“De EU heeft de sleutels van de deur van het Midden-Oosten toevertrouwd aan Turkije, dat ons nu chanteert tot onderwerping. Vandaag bereidt zij zich voor om de deur van het Europese huis voor de derde wereld te openen. Laten we de sleutels van Europa en het huis van Frankrijk terugnemen”, benadrukte zij.

Voor de campagne wil Marine Le Pen alle lokale en nationale verkozenen, ongeacht hun label, mobiliseren tegen dit pact. Op Europees niveau zal de Nationale Rally campagne voeren met haar bondgenoten binnen de Europese Identiteits- en Democratiepartij. Zij zijn van plan een petitie te lanceren die gericht is op 1 miljoen handtekeningen.

Le Pen is niet de enige die tegen het plan ingaat. Ook de Visegrád-landen Hongarije, Polen en Tsjechië hebben zich tegen het nieuwe plan uitgesproken.

“We verwachten in de eerste plaats dat het pact de bescherming van de buitengrens zal versterken, de terugkeer van illegale migranten zal versnellen en druk zal uitoefenen op de buurlanden om beter samen te werken”, zei de Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamáček over het voorgestelde migratiepact. Wat de solidariteit tussen de Europese landen betreft, zei hij dat Tsjechië nog steeds bereid is om politieagenten te sturen om te helpen in landen die dat nodig hebben, of om materieel te helpen.


LEES OOK:

Brussel zou kunnen proberen de herplaatsing van migranten via een achterdeur in te voeren’, waarschuwt het Poolse EP-lid Beata Kempa


“De EU gaat nog steeds niet goed om met de migratiecrisis”, zei PIS-lid Beata Kempa voor de Katholieke Radio Maryja. “De voorstellen van het pact zijn verre van bevredigend. Polen moet zich krachtig verzetten tegen de gedwongen herverdeling. De landen die een stevige en redelijke politiek ten aanzien van migratie hebben gevoerd in de vorm van humanitaire hulp in de landen van herkomst van migranten, kunnen de gevolgen van de roekeloze politiek van de Europese Unie niet dragen”.

Andere landen die het pact zouden kunnen verwerpen zijn Oostenrijk, Servië, Slovenië en de Baltische staten Letland en Estland, die dit jaar met Visegrád Four een open brief aan de Europese Commissie hebben ondertekend tegen migrantenquota.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Marine Le Pen eist de terugkeer van alle niet-begeleide minderjarigen naar hun thuisland

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties