Een moslima in de Franse stad Reims heeft voor de tweede keer in minder dan een maand de drankafdeling van een supermarkt gevandaliseerd, waardoor er nog meer schade aan eigendommen is ontstaan dan bij het eerste incident.

De eerste aanval vond plaats op 16 september in een Spar-supermarkt in het Croix Rouge-gebied van de stad rond 18.00 uur waarbij de vrouw flessen drank stuksmeet voordat ze uiteindelijk door de politie werd gearresteerd en meegenomen voor een psychiatrische evaluatie. Ze werd na een paar uur in politiehechtenis al weer vrij gelaten, terwijl de supermarkt pas twee dagen later weer open kon.

Donderdag keerde de vrouw terug naar dezelfde supermarkt en vernielde opnieuw honderden drankflessen en verklaarde naar verluidt aan getuigen dat haar religie, de Islam, alcohol verbiedt. Belangrijker is de schade, de Spar is in ieder geval de hele dag gesloten. Ze zei ook dat ze leed aan psychische problemen, bericht L’Union.

De manager heeft er genoeg van

De beheerder van de Spar is geïrriteerd. Gelegen aan de Avenue Bonaparte, in de wijk Croix-Rouge in Reims, leed zijn winkel vorige maand een financieel verlies na de uitbarsting van de hysterische vrouw. Het is nog niet gecompenseerd. Honderden flessen werden vernietigd, klanten werden geëvacueerd, de winkel werd gesloten.

“Ik stond voor de deur toen ik de geluiden van gebroken glas hoorde”, zegt bewoner Salah Byar. ‘Ik draaide me om en zag een vrouw overal flessen gooien. Ik wilde naar binnen om haar te kalmeren, maar een medewerker vroeg me om buiten te blijven omdat ik misschien gewond zou kunnen raken. Er vloog een fles rakelings over mijn hoofd.”

Terwijl het verlies van vorige maand nog moet worden gecompenseerd, verbergt de beheerder van de winkel zijn irritatie niet. Ik heb er genoeg van ! Het is nu al moeilijk om hier een winkel te beheren. De laatste keer hebben noch het gemeentehuis, noch de Foyer Rémois contact met mij opgenomen om hun steun te betuigen. Ik voel me in de steek gelaten.”


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Marine Le Pen eist de terugkeer van alle niet-begeleide minderjarigen naar hun thuisland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
islamIntegrerenInEuropaHoezo?
9 maanden geleden

“Wen er maar aan” -Jesse Klaver