Tijdens een inval in de Mare Liberum vond de Griekse politie uitgebreid bewijs. Geen enkel mainstream mediakanaal in Duitsland heeft tot nu toe melding gemaakt van de arrestatie van 33 werknemers van Duitse smokkel-NGO’s op Lesbos voor het “oprichten van een criminele vereniging” en “mensensmokkel”. Het criminele netwerk wordt gefinancierd door de EU.

Op 18 juni 2017 documenteerde Italië hoe de Iuventa van de Berlijnse NGO Jugend Hilft met smokkelaars uit Libië werkte en klaagde de verantwoordelijke persoon, Pia Klemp, en negen andere bemanningsleden aan voor het helpen van de mensenhandel. Sindsdien wisten de NGO’s dat ze een manier moesten vinden om de illegale migranten op volle zee te vinden zonder direct contact te maken met de smokkelbendes.

Daarom werd de NGO Watch the Med/AlarmPhone in het leven geroepen vanuit het Berlijnse “culturele centrum” Mehinghof, dat ook het hoofdkwartier is van de NGO’s Mare Liberum, Sea Watch en het onderzoeksbureau Flucht & Migration eV, om “degenen die getroffen zijn door nood op zee een tweede optie” te geven om “hun oproep tot hulp aan de kustwachters” door te geven, zoals hun website aangeeft. “Een geval wordt in real time gedocumenteerd en indien nodig wordt verdere steun gemobiliseerd. Op deze manier wordt – voor zover mogelijk – druk uitgeoefend op de verantwoordelijken om schendingen van de mensenrechten, zoals pushbacks, te voorkomen”.


LEESOOK:

Mensensmokkelaars: “We hebben contactpersonen op NGO-schepen”


Het telefoonnummer van AlarmPhone wordt volgens de website “grotendeels in direct contact met de vluchtelingengemeenschappen in de belangrijke doorgangslanden van Noord-Afrika en in Turkije” verspreid.

De Griekse autoriteiten doen al een jaar onderzoek en hebben nu kunnen aantonen hoe de Duitse NGO’s Watch the Med/AlarmPhone, Mare Liberum, Sea Watch en het onderzoeksbureau samenwerken om de illegale migratie naar Europa te bevorderen. Volgens het onderzoeksbureau Flucht & Migration eV heeft Alarmphone na de “sluiting” van de Turkse grens in Izmir een controlecentrum opgericht om de illegale grensschreidingen naar Griekenland te coördineren.

Volgens de Hongaarse regering wordt de Med/AlarmPhone ondersteund door de door Soros gefinancierde “Pro Asyl”, die nauw samenwerkt met fiscaal gefinancierde organisaties zoals de Evangelische Diakonie, het Paritätischer Wohlfahrtsverband, het Duitse Rode Kruis, Caritas, de Arbeiterwohlfahrt, de Malteser, de Federale Vereniging van Netwerken van Migrantenorganisaties (Nemo) en de overkoepelende vereniging van migrantenorganisaties (DaMigra).


LEES OOK:

Griekse politie ontmantelt mensensmokkelnetwerk van Duitse NGO’s


De Med/AlarmPhone onderhoudt ook een “samenwerking” met de aan Soros gerelateerde NGO’s “Borderline Europe” en de European Council on Refugees and Exiles (ECRE), die uit de EU-begroting worden gefinancierd.

Borderline Europe ontving 140.250 euro van de EU in 2015 voor het project “Controverses in European Migration Policy – Granting Protection Versus Border Security” en in 2017 145.000 euro voor het project “Bridges instead of walls – Strategies against the stigmatization of refugees”. De European Council on Refugees and Exiles was betrokken bij projecten van 2015 tot 2019 volgens het FTS-portaal voor financiële transparantie van de EU, die werden gefinancierd voor een bedrag van 5.970.210 euro. Hiervan ging 549.970 euro rechtstreeks naar ECRE, en de resterende 5,4 miljoen euro werd niet afzonderlijk opgesplitst.

Van 2015 tot 2019 ging in totaal 6.255.460 euro naar projecten en NGO’s die verband houden met “Med/AlarmPhone”.

De EU-begrotingsrapporteur Joachim Kuhs (AfD) vertelde PI-NEWS: “Het is onaanvaardbaar dat de EU NGO’s financiert met het belastinggeld van hardwerkende EU-burgers die door een EU-land zijn opgericht om een criminele organisatie op te zetten en die worden beschuldigd van smokkel. Wij zullen ervoor zorgen dat er een einde komt aan de EU-financiering voor mensensmokkelaars”.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


NGO-leden worden vervolgd voor het faciliteren van mensenhandel naar Griekenland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties