Frankrijk is woedend om een gewelddadige aanval op twee politieagenten. De twee mannen werden afgeslacht, zei minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin donderdagochtend.

Een bijzonder brutale aanval op politieagenten schokt Frankrijk. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin verklaarde donderdag dat de twee burgeragenten ronduit “afgeslacht” zijn door de aanvallers. Volgens onderzoekers hebben onbekenden de politieagenten in elkaar geslagen en ernstig verwond met hun eigen dienstwapens, meldt Le Parisien. Een van de twee agenten is in levensgevaar.

De politiek is weer eens geschokt

En importeert morgen nieuwe straatjihadisten…

Minister van Binnenlandse Zaken spreekt van “daden van grote wreedheid”
Darmanin sprak van een “ongekend geweld”. De daders hadden duidelijk “de duidelijke intentie om te doden”. Hij sprak voor het commissariaat van Cergy-Pontoise, ten noordwesten van Parijs, waar de politieagenten werkten. De Franse premier Jean Castex veroordeelde de daders als “lafaards” en sprak over een aanval “op de Republiek”.

De aanval had woensdagavond laat plaatsgevonden in de 50.000 inwoners tellende gemeenschap van Herblay. Volgens de onderzoekers dachten de daders in eerste instantie dat de politieagenten “reizende mensen” waren. Toen de agenten op hun beroep wezen, sleepten de daders hen uit de auto, sloegen hen in elkaar en schoten hen meerdere malen neer met hun dienstwapen.

Overtreders ontsnapten onherkenbaar

Toen de politieagenten zeiden dat ze agenten waren en dat ze hun werk deden, sleepten de daders hen uit de auto en sloegen hen in elkaar. De aanvallers schoten de agenten meerdere malen neer met de dienstwapens van de politieagenten. De daders ontsnapten ongeïdentificeerd met de wapens van de agenten en stalen ook een mobiele telefoon en een politieradio.

De 30-jarige politieagent is ernstig gewond geraakt. Hij werd geraakt door vier schoten, onder andere in de buik en het been, en had ook een schedelfractuur. Zijn oudere collega raakte gewond door twee kogels in het been. Beide werden behandeld in het ziekenhuis.

Geen probleemgebied

De gemeente Herblay aan de Seine werd voordien niet als een probleemgebied beschouwd. De conservatieve burgemeester Philippe Rouleau sprak zijn afschuw uit over de daad. Volgens hem vond de aanval plaats “in een rustige omgeving ver van woongebouwen”.

In de afgelopen jaren zijn politieagenten en militairen in Frankrijk herhaaldelijk het doelwit geweest van aanvallen – meestal met een islamitische achtergrond. De achtergrond van de aanval op woensdagavond is op dit moment nog onduidelijk.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Marine Le Pen eist de terugkeer van alle niet-begeleide minderjarigen naar hun thuisland

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties