De golf van moorden op Blanke boeren in Zuid-Afrika gaat door. Sinds de zwarten aan de macht zijn gekomen, leven ze in een soort omgekeerde apartheid. Maar ze willen niet langer vogelvrij zijn. Na de dood van een 21-jarige boer verzetten de Blanken in Zuid-Afrika zich nu voor het eerst.

Op 2 oktober werd de 21-jarige Brendin Horner in Senekal, Zuid-Afrika, gemarteld en vermoord door zwarten. Nadat hij ‘s avonds de boerderij verliet en zelfs uren later niet meer thuiskwam, waarschuwden zijn ouders de politie.

Moordenaars: Twee zwarte mannen

Het was te laat om te helpen. De politie kon alleen het lichaam van de 21-jarige vinden. Hij was met een touw om zijn nek aan een paal gebonden en had ernstige verwondingen aan zijn gezicht, waaruit blijkt dat hij door zijn beulen was gemarteld. Er werd ook een mes gevonden op de plaats van het misdrijf. De politie onderzocht later twee mannen van 34 en 43 jaar als de moordenaars van Brendin Horner.

“Genoeg is genoeg” – Blanke Weerstand

Op 6 oktober vond het eerste proces tegen de vermeende moordenaars van de 21-jarige boer plaats. Honderden boze Blanken verzamelden zich. Ze eisten: “Cele moet vallen”. Bheki Cele is de minister van Politie in de provincie Vrijstaat (Zuid-Afrika). De Blanken voelen zich vogelvrij, de politici zouden gewoon toekijken hoe de Blanken worden vermoord, bekritiseren ze.

De Blanke boeren spraken tijdens het protest hun solidariteit uit met de familie van de vermoorde Brendin. Met borden als “Boer Lives Matter” (Boeren levens tellen) en “Genoeg is genoeg” verzamelden ze zich voor het gerechtsgebouw.

Bestorming van Senekal rechtbank

Ze zijn buiten zichzelf en willen de ongestrafte moorden niet langer tolereren. Dus bestormden ze het gerechtsgebouw en eisten dat de daders aan hen werden overgedragen:

Aanval op gevangenentransport

Toen de moordenaars aankwamen, vielen de boze Blanke boeren het gevangenentransport aan en gooiden de wagen om. Ze wilden zelf voor de dader ‘zorgen’. Blanke Zuid-Afrikanen verwachten geen gerechtigheid van de staat. Ze hebben het gevoel dat ze in hun eigen land vogelvrij zijn.

De moordenaars konden op tijd door de autoriteiten in veiligheid worden gebracht. Het proces wordt op 16 oktober gehouden.

Oproepen tot geweld tegen Blanken in het parlement

Thandi Modise, voormalige anti-blanke guerilla, voorzitter van de Zuid-Afrikaanse Nationale Assemblee (NA), riep donderdag de parlementsleden op om de toenemende raciale spanningen in Zuid-Afrika te bezweren. Nu wel, nu Blanken in opstand komen. Als Blanken vermoord worden zwijgt ze goedkeurend.

“Ik denk niet dat iemand van ons nog ergere raciale spanningen in het land wil zien. Daarom moeten we ons er echt tegen uitspreken en voor Zuid-Afrika vechten om al deze dingen te overleven”, zei ze tegen de leden van het parlement.

De berisping van Modise volgde nadat de oppositiepartij, de DA klaagde over Julius Malema, de EFF-leider, en een ander EFF-parlementslid, Nazier Paulsen, bij de parlementaire ethiekcommissie na verklaringen die aanzetten tot geweld tegen de Blanke minderheidsbevolking.

Na de Boerenprotesten, hierboven beschreven, had Malema op Twitter gezegd dat de “grondtroepen” van de EFF aanwezig zouden zijn bij het volgende optreden van de moordverdachten. Hij sloot zijn bericht af met: “Fighters attack!”

Paulsen tweette ook een foto van een machinegeweer op dinsdag met een bijschrift dat luidde: “Ik kan niet wachten!”

https://twitter.com/NazierPaulsen/status/1313978896409415681

De DA zei dat de berichten een schaamteloze poging waren van de leiding van de EFF om aan te zetten tot verder geweld. De twee moordenaars die worden beschuldigd zullen naar verluidt niet opnieuw in de plaatselijke rechtbank verschijnen, maar mogelijk naar Bloemfontein worden overgebracht nadat de politie schoten heeft afgevuurd op boeren, maar werd teruggeduwd door een boze Blanke menigte.

André Pienaar, de boer die woensdag werd gearresteerd voor zijn vermeende aandeel in de push-back van dinsdag, zal naar verwachting een aanvraag indienen voor borgtocht. Hij is beschuldigd van openbaar geweld en kwaadwillige beschadiging van eigendommen.

De groep Blanke boeren marcheerde dinsdag op naar het gerechtsgebouw, na een toespraak van Pienaar, waar twee zwarte verdachten Sekwetje Esaiah Mahlamba en Sekola Piet Matlaletsa verschenen in verband met de moord op Blanke boer Horner (22) een week eerder.

Annette Steyn en Dianne Kohler Barnard, twee DA-parlementsleden, zeiden donderdag in een gezamenlijke verklaring dat de push-back in Senekal duidelijk aantoont dat boerenmoorden en aanvallen de emoties tot een kookpunt hebben gebracht.

Volgens Blanke boeren in Vrijstaat zijn er “gemiddeld 50 wrede, levensveranderende aanvallen per maand op boerderijen”.

Ze vinden dat het binnenkort geclassificeerd moet worden als een prioriteits- en haatmisdaad, anders zouden “wij Zuid-Afrikanen samen met Zimbabwe een bedelaar voor voedsel kunnen worden”.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Verzwegen door de media: zwarte racisten doden 80.000 blanken in Zuid-Afrika

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties