Omvolkingsmiljardair George Soros heeft de EU opgeroepen om Hongarije de financiële duimschroeven aan te draaien, nadat het Europees Hof van Justitie (EuGH), waar Soros invloed gekocht heeft, de Hongaarse wet op het hoger onderwijs onverenigbaar met de EU-wetgeving heeft verklaard. De wet, die in 2017 werd gewijzigd, was vooral gericht tegen de subversieve activiteiten van de Amerikaanse miljardair en “filantroop” George Soros en zijn Budapest Central European University (CEU).

De CEU heeft sindsdien haar activiteiten in Hongarije gestaakt en is in november 2019 naar Wenen verhuisd, waar het Soros-indoctrinatiecentrum hartelijk welkom werd geheten door Soros’ posterboy Sebastian Kurz. In dit opzicht heeft de wet van Orbán zijn politieke doel bereikt.

“Ik roep de EU op om van Hongarije een testcase te maken”, schreef Soros in een verklaring, waarin hij er bij Brussel op aandrong om Hongarije ten voorbeeld te stellen – om andere landen af te schrikken voor hun eigen belangen op te komen – met inbegrip van pogingen om de EU-financiering te koppelen aan de voorwaarden van de rechtsstaat.


LEES OOK:

EU verklaart de anti-Soros wet van Orban strijdig met EU wetgeving


Aan het eind van de verklaring drong de anti-blanke miljardair-investeerder er bij de Europese Unie, die op dit moment debatteert over het al dan niet koppelen van de verdeling van de EU-steun aan zogenaamde “rechtsstaat”-voorwaarden, op aan om de financiering van Hongarije te beperken.

Volgens de Europa hatende miljardair zou het scheppen van zo’n precedent een duidelijke boodschap zijn voor andere EU-landen: wie weigert de Brusselse dictatuur te gehoorzamen, zal met echte gevolgen worden geconfronteerd.

In een verklaring beweerde Soros dat “de Hongaarse regering de EU-wetgeving blijft vertrappen”, en voegde eraan toe dat haar laatste slachtoffer “de wereldberoemde Universiteit voor Theater en Kunst (SZFE)” in Boedapest was, zo meldt de Hongaarse krant Magyar Hirlap.

De gevoelens van Soros werden bijna woordelijk weergegeven door het plaatsvervangend hoofd van het Europees Parlement, Katarina Barley, toen ze er bij de EU op aandrong om Polen en Hongarije te “verhongeren” met EU-middelen, zo meldde Dissident vorige week.


LEES OOK:

Vice-voorzitter van het EU-parlement wil Polen en Hongarije uithongeren


“De rechtsstaat wordt voortdurend geschonden en de EU-fondsen zijn een efficiënte manier om druk uit te oefenen. Staten als Polen en Hongarije moeten financieel worden uitgehongerd. Fondsen zijn een efficiënte hefboom”, zei Barley tijdens een interview met de Duitse radio.

Na de verklaringen van de Duitse afgevaardigde sloegen verschillende Poolse politici snel terug en zeiden dat het gebruik van het woord “uithongering” – in de context van Pools-Duitse betrekkingen – hen deed denken aan retoriek die door nazi’s werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

“Deze uitspraak is schandalig en herinnert ons aan de meest vreselijke historische connotaties. We zouden kunnen zeggen dat de Duitsers veel ervaring hebben met het uithongeren en vervolgen van Polen. We wachten op een officiële verontschuldiging van mevrouw Barley en de intrekking van deze beschamende woorden”, schreef Michał Dworczyk, het hoofd van de kanselarij van de premier.

Dinsdag riep de Poolse regeringspartij Law and Justice (PiS) Katarina Barley op om haar functie als adjunct-hoofd van het Europees Parlement neer te leggen naar aanleiding van de beledigende verklaringen die ze op de Duitse radio heeft afgelegd.

De motie werd ingediend door PiS, een lid van de Europese parlementaire fractie Europese Conservatieven en Hervormers, tijdens de vergadering van het Europees Parlement dinsdag.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/10/07/1320/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties