Bijna de helft van de 200 miljoen jonge Arabieren in de Mena-regio willen hun land verlaten, zo bleek uit een Arabische jongerenenquête.

Minstens 42 procent van de jongeren tussen 18 en 24 jaar uit landen in de Maghreb en het Midden-Oosten wil zijn geluk beproeven in een ander land. Dit is een van de resultaten van een recente enquête van het bureau ASDA’A BCW in Dubai.

Zo’n 63 procent van de jongeren in Libanon, Irak, Jordanië, Syrië, Jemen en de Palestijnse gebieden willen hun koffers pakken. Bijna de helft van de jongeren wil naar het buitenland.

Een op de drie jongeren is werkloos. Dat is twee keer het wereldgemiddelde. Bovendien zou 35 procent van de jongeren schulden hebben, vooral ‘studie’-schulden.

Dit uitgebreide onderzoek is voor het eerst uitgevoerd in januari 2020 met een panel van 4000 jonge mannen en jonge vrouwen. Het onderzoek werd echter herhaald in augustus, na de corona-crisis. De wens om de Arabische landen te verlaten is sindsdien voor tweederde van hen toegenomen.

In de rangschikking van de vijf meest wilde landen volgens een onderzoek in 17 staten in Noord-Afrika en het Midden-Oosten was de Verenigde Arabische Emiraten de favoriete bestemming voor jonge Arabieren vóór de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/09/28/841/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties