De Italiaanse linkse regering laat het masker vallen: nu heeft ze de aangescherpte veiligheids- en migratiewetten die de voormalige Lega-minister van Binnenlandse Zaken Salvini in 2018 en 2019 heeft uitgevaardigd demonstratief ingetrokken – en provoceert zo opnieuw groeiende “vluchtelingen”-massa’s.

Met name de boetes ter waarde van miljoenen euro’s voor de “smokkelschepen” van NGO’s met migranten aan boord, die zonder vergunning naar een Italiaanse haven varen, zullen worden afgeschaft. De boetes zijn verlaagd van een miljoen euro naar 10.000 tot 50.000 euro, bericht Zuerst.


LEES OOK:

Mensensmokkelaars: “We hebben contactpersonen op NGO-schepen”


Ook het systeem van “internationale bescherming” voor buitenlanders zal worden gewijzigd. Vreemdelingen mogen bijvoorbeeld niet uit Italië worden uitgewezen als zij bij terugkeer in eigen land het risico lopen te worden gemarteld of onmenselijk te worden behandeld. Hetzelfde geldt als het leven van hun familieleden in gevaar is. In dergelijke gevallen moet de buitenlander een verblijfsvergunning in Italië krijgen als “speciale bescherming”.

Voormalig minister van Binnenlandse Zaken Salvini had scherpe kritiek op de intrekking van zijn wetgeving. “In plaats van Italië meer veiligheid te garanderen, ontmantelt deze regering onze wetten. Het is dus niet Salvini die gekwetst wordt, maar alle Italianen. Illegale immigratie is een misdaad,” zei hij. Hij wees erop dat sinds het tweede kabinet Conte zonder zijn Lega aantrad, het aantal migranten dat in Zuid-Italië aankwam in 2020 verviervoudigd was ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

In tegenstelling tot Salvini verheugden de leden van de huidige regering zich over de versoepeling van de migratieregels, schrijft RT. “De propaganda/Salvini decreten zijn niet meer”, schreef Nicola Zingaretti, die de Democratische Partij (PD) in de coalitieregering leidt, op Twitter. “We willen een menselijker en veiliger Italië.”

“We hebben een donkere pagina afgesloten,” zei landbouwminister Teresa Bellanova, en voegde eraan toe dat de stap duidelijk maakte dat degenen die in Italië aankomen “op de vlucht voor oorlogen, ellende, klimaatrampen, niet onze vijand zijn en niet een vijand van Europa.”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

https://dissident.one/2020/10/06/1280/

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties