Nadat de 23-jarige Afghaan in juni een 11-jarig meisje verkrachtte, lieten de autoriteiten de veroordeelde man gaan. De reden die werd gegeven was dat er “geen vluchtrisico” was. Nu verkrachtte hij een 13-jarige.

Dortmund: De Afghaan, die veroordeeld was voor drugshandel, had waarschijnlijk het idee dat hij overal mee weg kon komen. Na de verkrachting van een 11-jarig meisje in juni werd hij al na twaalf dagen vrijgelaten. Het duurde nog geen maand voordat hij het volgende kind verkrachtte.

Justitie zag geen gevaar voor herhaling

De absurde redenering van het Openbaar Ministerie: er is geen vluchtrisico! De man heeft een tijdelijk verblijfsrecht in Duitsland en is vermoedelijk als vluchteling aangekomen. Heel Duitsland is verontwaardigd dat de Afghaan al na een paar dagen na de eerste verkrachting is vrijgelaten.

Volgens officier van justitie Klepping waren de redenen hiervoor enerzijds dat de man een vaste verblijfplaats heeft en er dus geen vluchtrisico was. Aan de andere kant werd er geen gevaar voor herhaling gezien, aangezien de verdachte tot nu toe alleen in verband met verdovende middelen was gearresteerd

Het eerste slachtoffer werd niet geloofd

Woensdag verklaarden de rechercheurs: “Op de hoorzitting […] kwamen omstandigheden aan het licht die op dat moment aanleiding konden geven tot twijfels over de door het slachtoffer van het misdrijf verstrekte informatie”. Het 11-jarige meisje werd niet geloofd na haar martelaarschap.

Terug in hechtenis

Afgelopen vrijdag sloeg hij weer toe. Hij lokte een 13-jarig meisje naar een gang en verkrachtte haar daar. Op basis van de exacte beschrijving van de dader door het meisje, kon de politie hem opnieuw arresteren. Hij zit sinds zaterdag weer vast wegens ernstig seksueel misbruik bij verkrachting.

Minister van Integratie eist uitzetting

Onder druk van de media eist de minister van integratie van Noordrijn-Westfalen, Joachim Stamp (FDP), dat de Afghaanse burger onmiddellijk na zijn veroordeling en het uitzitten van zijn straf naar zijn vaderland wordt gedeporteerd.


Uit het archief – Oorspronkelijk juli, 2020

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

De officier van justitie geloofde Ida, 15, niet – Toen stak ze zelf haar Arabische verkrachter neer

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties